+387 53 610 116

Вијести

ДАВИД СРЕМАЦ ПОБЈЕДНИК БОГОЈАВЉЕНСКОГ ПЛИВАЊА У БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 19 Januara, 2023 у 14:35

img

Двадесетдвогодишњи Давид Сремац побједник је богојављенског пливања за Часни крст, које је одржано данас на ријеци Сави, код кајак-кану клуба Премиум. Давид је први допливао до Часног крста, од укупно 18 младића који су ове године учествовали у богојављенском пливању.

-Осјећај је диван, не могу га описати ријечима. Велика је част учествовати у пливању на овај дан. Могу само да кажем да ми доста значи,- рекао је Давид истакавши да је ово други пут како плива за Часни крст, а први пут да је побиједио.

Начелник општине Брод Зоран Видић уручио је побједнику пливања златни крст, док ће и сви остали учесници добити пригодне поклоне као награду за испољену одважност и љубав према православној вјери и традицији.

-Свака част овим храбрим момцима који су данас, упркос неповољним временским приликама, високом водостају Саве, киши и хладном времену и води, учествовали у богојављенском пливању. На овај начин чувамо нашу вјеру, традицију и обичаје,- рекао је начелник Видић.

Богојављенско пливање, које је у Броду одржано по осми пут, организовали су Борачка организација Брод и Туристичка организација општине Брод, уз подршку бродских јавних установа и предузећа и удружења грађана.

-Хвала свим момцима који су узели учешће у пливању за Часни крст, а посебне честитке иду побједнику овогодишњег пливања, Давиду Сремцу. Сви пливачи су прије учествовања у богојављенском пливању присуствовали литургији, причестили се у Саборном храму Покрова Пресвете Богородице и добили благослов за пливање,- истакао је предсједник предсједништва Борачке организације Брод, Зоран Видић нагласивши да ће одржавање ове манифестације бити настављено и у наредним годинама.

Он је истакао да је ове године, поред награда за побједника и учеснике пливања, пригодна захвалница уручена и четворогодишњој Јелени Ковачевић, најмлађем посјетиоцу овогодишњег Богојављенског пливања.      

Извор, фото и текст: портал Радио Брода

news
ОСАМ ГОДИНА САРАДЊЕ СА ОМЛАДИНСКОМ БАНКОМ

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у понедељак 27. 11. 2023. године у сали за састанке општине Брод, презентацијом реализованих пројеката у…

28.11.2023 14:08

news
ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О БУЏЕТУ ЗА 2024. Г. И РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ

Обавјештавају се привредна друштва, привредници, заинтересована лица, грађани, научна и стручна јавност да ће се, поводом Ребаланса буџета Општине Брод за 2023. годину и Буџету Општине Брод за 2024. годину,…

27.11.2023 13:42

news
ПЕДИЈАТAР У ДОМУ ЗДРАВЉА

У току је регистрација пацијената у педијатријски тим за оне који су регистровани у другим локалним заједницама.

27.11.2023 09:18