+387 53 610 116

Вијести

ДАВИД СРЕМАЦ ПОБЈЕДНИК БОГОЈАВЉЕНСКОГ ПЛИВАЊА У БРОДУ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 19 Januara, 2023 у 14:35

Двадесетдвогодишњи Давид Сремац побједник је богојављенског пливања за Часни крст, које је одржано данас на ријеци Сави, код кајак-кану клуба Премиум. Давид је први допливао до Часног крста, од укупно 18 младића који су ове године учествовали у богојављенском пливању.

-Осјећај је диван, не могу га описати ријечима. Велика је част учествовати у пливању на овај дан. Могу само да кажем да ми доста значи,- рекао је Давид истакавши да је ово други пут како плива за Часни крст, а први пут да је побиједио.

Начелник општине Брод Зоран Видић уручио је побједнику пливања златни крст, док ће и сви остали учесници добити пригодне поклоне као награду за испољену одважност и љубав према православној вјери и традицији.

-Свака част овим храбрим момцима који су данас, упркос неповољним временским приликама, високом водостају Саве, киши и хладном времену и води, учествовали у богојављенском пливању. На овај начин чувамо нашу вјеру, традицију и обичаје,- рекао је начелник Видић.

Богојављенско пливање, које је у Броду одржано по осми пут, организовали су Борачка организација Брод и Туристичка организација општине Брод, уз подршку бродских јавних установа и предузећа и удружења грађана.

-Хвала свим момцима који су узели учешће у пливању за Часни крст, а посебне честитке иду побједнику овогодишњег пливања, Давиду Сремцу. Сви пливачи су прије учествовања у богојављенском пливању присуствовали литургији, причестили се у Саборном храму Покрова Пресвете Богородице и добили благослов за пливање,- истакао је предсједник предсједништва Борачке организације Брод, Зоран Видић нагласивши да ће одржавање ове манифестације бити настављено и у наредним годинама.

Он је истакао да је ове године, поред награда за побједника и учеснике пливања, пригодна захвалница уручена и четворогодишњој Јелени Ковачевић, најмлађем посјетиоцу овогодишњег Богојављенског пливања.      

Извор, фото и текст: портал Радио Брода

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41