Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ДАНАС ЗАВРШАВА ОБУКА БИРАЧКИХ ОДБОРА

Обука за чланове бирачких одбора, која се данас завршава започела је 10. септембра. Оспособљавање 300 чланова бирачких одбора у Броду извођено је по групама, према бирачким мјестима и функцији. Бирачки одбори пролазе обуку како би гласање 2. октобра на општим изборима у БиХ протекло у најбољем реду и складу са правилима. У Броду је планирано 25 редовних бирачких мјеста, једно гласачко мјесто за гласање на непотврђеним гласачким листићима и у одсуству, те три мобилна тима.

Према наводима Стане Даниловић предсједника ОИК, не очекују се потешкоће током самог гласања, а изабрани су чланови свих бирачких одбора и обезбјеђене њихове замјене. „Пред нама је обилазак бирачких мјеста и отклањање недостатака како би бирачки одбори и гласачи имали адекватан простор за обављање грађанске дужности“, рекла је Даниловић. Такође, предсједник ОИК је напоменула да је одазов на обуку одличан. Кандидате за чланове бирачких одбора предложили су 33 политичка субјекта, од укупно 60 пријављених за иборе у Изборној једници 4, док су око 200 особа приједлози ОИК.

Подсјећамо грађане да је за провјеру мјеста гласања, Централна изборна комисија БиХ од 12. септембра активирала СМС центар за све телеком оператере у БиХ. Слањем јединственог матичног броја на број телефона 091 121212, телеком оператер враћа поруку која садржи број, локацију и град гдје се налази бирачко мјесто. Цијена поруке је 0,10 КМ + ПДВ.

Извор: текст – Радио Брод, фото – приватна архива ОИК

eskort eskişehir -

Personel Sağlık