brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
četvrtak, 23 Maj 2019 14:52

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ У ФОРУМУ ЗА ГРАЂАНСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану

 РеЛОаД

у партнерству са Општином Брод

РАСПИСУЈЕ ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ ЗА УЧЕШЋЕ У РАДУ ФОРУМА ЗА ГРАЂАНСКЕ ИНИЦИЈАТИВЕ

Општина Брод у настојању да унаприједи грађанско учешће и потакне грађане да узму активнију улогу у локалној заједници ће успоставити Форум за грађанске иницијативе гдје ће чланови Форума радити на препознавању проблема и потреба грађана у локалним заједницама. Као резултат рада форума у Општини Брод ће се реализовати конкретне грађанске акције које ће директно допринијети бољитку у локалној заједници. Шири циљ је да успостављени форум постане један од модела путем којег ће се повећати укључење грађана у процесе одлучивања и успостављена боља комуникација са локалном управом.

Форум ће сачињавати минимално седам до максимално 14 представника локалне заједнице из:

  • локалне управе;
  • скупштине Општине;
  • локалних проминентних организација цивилног друштва (ОЦД) које су између осталог искусне и у области активизма и/или активно учествују у рјешавању проблема у локалној заједници;
  • Савјета младих;
  • привредног сектора;
  • јавних установа (школе, дом здравља, центар за социјални рад и сл.);
  • истакнути грађани, односно представници локалне заједнице.

Учешће свих представника локалне заједнице у раду форума је на  волонтерској основи и очекује се активан рад на састанцима, а први састанак је већ планиран за почетак јуна.

Позивају се сви заинтересовани грађани који желе да учествују у раду Форума за грађанске иницијативе да пошаљу своју пријаву (биографију и писмо мотивације) на адресу:

Општина Брод

Ул. Светог Саве 17

74450 Брод

Босна и Херцеговина

Рок за пријаве је сриједа, 29.05.2019. године до 15.00 часова. 

Након пристиглих пријава Општина Брод ће одабрати особе које ће сачињавати Форум, а о финалном избору ће информисати све пријављене особе. Чланови Форума ће бити именовани на период од годину дана уз могућност продужења. Списак чланова Форума ће бити објављен и на wеб страници Општине.

Ова активност се проводи у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану (РеЛОаД) којег финансира Европска унија (ЕУ), а проводи Развојни програм Уједињених народа (UNDP).