brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
Članak je filtriran: April 2018

У сриједу 26. 4. 2018. године објављена је коначна листа изабраних корисника из реда борачких категорија општине Брод, за бањско лијечење у 2018. години.

Листу корисника можете преузети испод:

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто – мото савез РС, јединице локалних самоуправа и РТРС као медијски партнер од 24. 4 до 31. 5 2018. године проводе кампању „НИТИ 1 НЕВЕЗАН ПОЈАС“.

Циљ провођења кампања „НИТИ 1 НЕВЕЗАН ПОЈАС“ је повећање нивоа безбједности саобраћаја у Републици Српској, повећањем употребе сигурносних појасева код возача и путника у возилу као и дјечијих ауто сједишта.

Једна од основних мјера пасивне заштите возача и путника у возилима је употреба сигурносних појасева уз наслоне за главу, ваздушне јастуке и дјечија ауто сједишта. Ефикасност сигурносних појасева доказана је низом научно истраживачких радова. Сигурносни појасеви не утичу на број саобраћајних незгода, него као пасиван елемент безбједности возила могу допринијети ублажавању посљедица саобраћајних незгода (смањење погинулих и повријеђених лица). Сигурносни појасеви у случају саобраћајне незгоде имају одређено дејство само уколико се претходно користе. Одлука о употреби сигурносног појаса зависи од свијести корисника возила (возача и путника у возилима).

Обавјештавају се пољопривредни произвођачи да Општина Брод организује превоз на 85. Међународни сајам пољопривреде у Новом Саду који се одржава од 15.маја. – 21.маја. 2018. године.

Сви заинтересовани пољопривредни произвођачи са подручја општине Брод, који желе да посјете пољопривредн сајма у Новом Саду могу да се пријаве на организовани пут, у општини Брод у Одјељењу за привреду канцеларија бр.13, сваким радним даном од 07 – 15 часова до попуњавања броја сједишта у аутобусу. 

На пут се креће 17.маја.2018. године (четвртак) у 06.00 часова ујутру са паркинг простора  испред Дома спортова и путује се аутопутем кроз Републику Хрватску.

Повратак из Новог Сада по договору, оквирно око 17.00 часова са паркинга Сајма у Новом Саду.

Дана 23. 4. 2018. године објављена је финална Финална ранг листа за изградњу нових стамбених објеката на подручју општине Брод Програма опоравак од поплава-стамбено збрињавање.

Финалну ранг листу можете преузети испод:

Запослени у Дому здравља Брод, медицинско особље, су од сриједе 18. априла почели са обуком за рачунарски програм предвиђен за здравствене установе. Обуке се проводе посебно за љекаре, медицинске сестре и медицинске техничаре јер свака од група има различите потребе за унос података о пацијенту и његовом здравственом стању. Обуке се проводе сваки дан од 13.30.

Поред обуке, упоредо траје унос података за више од 15 000 картона пацијената Дома здравља. Обуку, као дио дигитализације здравствене установе у Броду проводи фирма „Рачунари“ доо из Бања Луке. Добијени рачунари и штампачи су инсталирани по тимовима породичне медицине и пријемним шалтерима, а све подручне амбуланте су повезане у један информациони систем. Медицинске сестре су прве имале јуче обуку и рекле су да је рачунарски програм прегледан и да ће им бити пуно лакше у раду са пријемом пацијената.

Обука медицинског особља осугурава и већи квалитет вођења евиденције о пацијентима. Поред наведеног, корист е-пословања Дома здравља за пацијенте је вишеструка, од мање чекања на преглед, електронског рецепта за лијекове, па све до електронске упутнице за специјалистичка лијечења. Помоћу е-пословања могуће је стварање базе података која генерише ризичне групе пацијената чиме се ствара основа за превенцију и рано откривање пацијената са повишеним ризиком за одређена стања. Такође, смањују се трошкови пословања Дома здравља кроз спречавање дуплираних активности и терапија.

Дигитализација Дома здравља и подручних амбуланти је дио пројекта „Стварање услова за већу ефикасност и квалитет здравствених услуга на подручју општине Брод“. Пројекат се спроводи у оквиру Финансијског механизма за финансирање пројеката интегрисаног и одрживог локалног развоја у Републици Српској у 2017/2018 години. Средства за његово функционисање у овом циклусу обезбиједили су Влада Републике Српске путем Министарства финансија и Европска унија у оквиру пројекта „Локални интегрисани развој“ који имплементира UNDP БиХ.

Domzdravlja obuka racunari1

 

Domzdravlja obuka racunari2

 

Domzdravlja obuka racunari3

 

Domzdravlja obuka racunari4

 

Domzdravlja obuka racunari5

 

 

Број:  02-140-1/18

Датум: 23.04.2018. године

            На основу члана 5. став 3. Закона о празницима Републике Српске („Службени гласник Републике Српске“, број 43/07) и члана 90. Статута општине Брод („Службени гласник општине Брод“, број 7/17) Начелник општине д о н о с и:

 

З А К Љ У Ч А К

           

I

Дозвољава се свим правним лицима и самосталним предузетницима, у циљу уредног снабдијевања грађана неопходним прехрамбеним и другим артиклима и услугама, рад на дан празника, на подручју општине Брод:

- Међународни празник рада, 02.05.2018. године

- Дан побједе над фашизмом, 09.05.2018.године

у времену од 07,00 до 12,00 часова.

                                                                                                                      

Нерадни дан за вријеме празника је:

- Међународни празник рада, 01.05.2018.године

 

Угоститељски објекати могу радити пуно радно вријеме током републичких празника.

 

Апотеке, продавнице погребне опреме и ветеринарске амбуланте могу радити пуно радно вријеме током републичких празника.

II

            На свим јавним објектима, пословним, стамбено-пословним објектима и просторијама, обавезно је истицање заставе, у складу са чланом 167. Одлуке о комуналном реду („Службени гласник општине Брод“, број 3/13, 10/15 и 9/15).

III

Послодавац је дужан да радницима, који ће радити на дане празника, омогући остваривање права у складу са прописима о раду.

IV

Надзор над примјеном овог закључка вршиће надлежна тржишна инспекција и комунална полиција.

                                                                                                                                

НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ

                                                                                                     Илија Јовичић

Број: 02-120-4/18

Датум: 19.04.2018.године

                                                                               СТЈЕПАНОВИЋ БРАНКА

                                                                                                                                                

                                                                                              

ПРЕДМЕТ: Позив за писмену провјеру  знања.-

            Обавјештавамо Вас, да ће се дана 26.04.2018.године у 12,00 часова у просторијама Општинске управе општине Брод (сала за састанке), извршити писмена провјера знања (тест знања), по основу расписаног Јавног конкурса за радно мјесто „Самостални стручни сарадник за имовинско-правне послове“.

            Тест знања се састоји од десет питања која се односе на прописе који регулишу рад Јединице локалне самоуправе и прописе који регулишу опис радног мјеста на које сте конкурисали.

            Уједно Вас позивамо  да као доказ о познавању рада на рачунару, поред достављене изјаве, доставите један од сљедећих докумената: увјерење школе или друге институције која се бави обучавањем рада на рачунару, увјерење факултета о провјери знања рада на рачунару, положеном испиту из информатике или другу исправу факултета (фотокопија индекса) која потврђује познавање или знање рада на рачунару, диплому или другу исправу која потврђује стечено знање или занимање које је непосредно у вези са радом на рачунару, односно свједочанство о завршеној средњој стручној спреми о положеном предмету из информатике, прописаних чланом 19. Правилника о јединственим процедурама за попуњавање упражњених радних мјеста у градској, односно општинској управи.

             С поштовањем,

                                                                                   Предсједник Комисије

                                                              Хелена Кајтазовић -Ђуђић, дипл.правник

 

Број: 02-120-4/18

Датум: 19.04.2018.године

                                                                                ВИДЉИНОВИЋ  (НИКОЛА) МИЉЕНА

                                                                               Стевана Немање бр.110

                                                                               74400 Д Е Р В Е Н Т А        

                                                                                                            

                                                                                              

ПРЕДМЕТ: Позив за писмену провјеру теста знања.-

            Обавјештавамо Вас, да ће се дана 26.04.2018.године у 12,00 часова у просторијама Општинске управе општине Брод (сала за састанке), извршити писмена провјера знања (тест знања), по основу расписаном Јавном конкурсу за радно мјесто „Самостални стручни сарадник за имовинско-правне послове“.

            Тест знања се састоји од десет питања која се односе на рад Јединице локалне самоуправе и прописа који регулишу опис радног мјеста на које сте конкурисали.

            Уједно Вас позивамо  да као доказ о познавању рада на рачунару доставите један од сљедећих докумената: увјерење школе или друге институције која се бави обучавањем рада на рачунару, увјерење факултета о провјери знања рада на рачунару, положеном испиту из информатике или другу исправу факултета (фотокопија индекса) која потврђује познавање или знање рада на рачунару, диплому или другу исправу која потврђује стечено знаање или занимање које је непосредно у вези са радом на рачунару, односно свједочанство о завршеној средњој стручној спреми о положеном предмету из информатике.

           

             С поштовањем,

                                                                                   Предсједник Комисије

                                                              Хелена Кајтазовић -Ђуђић, дипл.правник

 

Број: 02-120-4/18

Датум: 19.04.2018.године

                                                                                

                                                                                                          ПАНТИЋ САША                                                                           

                                      

                                                                                              

ПРЕДМЕТ: Позив за писмену провјеру знања.-

            Обавјештавамо Вас, да ће се дана 26.04.2018.године у 12,00 часова у просторијама Општинске управе општине Брод (сала за састанке), извршити писмена провјера знања (тест знања), по основу расписаног Јавног конкурса за радно мјесто „Самостални стручни сарадник за стратегије, планове развоја Општине и капитална и инвестициона улагања“.

            Тест знања се састоји од десет питања која се односе на прописе који регулишу рад Јединице локалне самоуправе и прописе који регулишу опис радног мјеста на које сте конкурисали.

           

           

             С поштовањем,

                                                                                   Предсједник Комисије

                                                              Хелена Кајтазовић -Ђуђић, дипл.правник

Дана је у 10 часова на Тргу Патријарха Павла одржан програм ЈУП „Бели анђео“ поводом Дана планете Земље. У програму су учествовале вртићке групе: узраст 3-4 године, узраст 4-5 година, 5-6 година и двије групе припреме пред полазак у школу.

У склопу ове манифестације обиљежен је и „Прољећни маскенбал“ са дефилеом кроз центар града. Приредби су присуствовали бројни родитељи, дједови, баке, представници Општинске управе Брод и други грађани.

У недељу 22. априла одржано је донаторско вече за прикупљање средстава за лијечење Жељане Ристић. За нашу суграђанку су потребне три захтјевне и скупе операције како би устала из инвалидских колица. Општина Брод и НВО „Аргс“ су на градским базенима у недељу од 19 часова организовали ово хуманитарно вече.

Поред кутија за добровољне прилоге, организована је била продаја фотографија Николе Миличића и слика Звјездане Дубов и Браниславе Зарић. Као свој допринос за другарицу из средње школе, ученици СШЦ „Никола Тесла“ су извели представу: „Буди хуман – буди човјек“, а конобари и кувари угоститељског смјера су помогли у организацији ове вечери.

Поред овог догађаја, кутије за прилоге су и даље у продајним и угоститељским објектима, а отворен је и жиро рачун: 5513051128168659, Нова Бањалучка Банка (на име Жељана Ристић); Хуманитарни телефонски број 17005 – позивом на овај број дарујете 1 конвертибилну марку за лијечење 16-огодишње Жељане Ристић.

Stranica 1 od 6