brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
Članak je filtriran: April 2018

Свим грађанима Брода, начелник општине Илија Јовичић честита 1. мај, међународни празник рада: „Општина Брод има приоритет да подстиче различите активности које ће имати за циљ да се отворе нова радна мјеста, што већ даје резултате, и настављамо даље у стварању бољег пословног окружења и наравно квалитетнијег живота радника и грађана наше општине“ рекао је начелник Јовичић поводом Дана рада.

Начелник општине Брод Илија Јовичић

Povodom međunarodnog praznika rada, svim radnicima i građanima opštine Brod iskreno čestitamo ovaj praznik. Želimo vam da ovaj praznik provedete u lijepom raspoloženju i vjerom u zajedničke napore ka boljem ekonomskom, socijalnom i svakom drugom stanju naše lokalne zajednice.

Predsjednik skupštine opštine Brod Ivo Mijić

Potpredsjednik skupštine opštine Brod Miloš Stanišić

Министарство рада и борачко инвалидске заштите путем ЈУ Завод за запошљавање РС, расписало Јавни позив послодавцима и незапосленим лицима за кориштење средстава по програмима запошљавања у 2018. години и Програм подршке запошљавању у привреди путем исплате подстицаја у висини уплаћених пореза и доприноса.

Тим поводом oпштинско одјељење за привреду и друштвене дјелатности у сарадњи са ЈУ Завод за запошљавање Биро Брод ће дана 03.05.2018. године са почетком у 16,00 часова одржати презентација наведених програма запошљавања и самозапошљавања у Скупштинској сали у згради поште.

Презентацији могу да присуствују сва заинтересована лица са подручја општине Брод која имају намјеру учествовати на поменутом Јавном позиву.

На основу члана 82. Закона о локалној самоуправи („Службени гласник Републике Српске“ број 97/16 и члана 90. Статута општине Брод („Службени гласник општине Брод“ број 7/17) Начелник општине 30. 4. 2018. године донио је Рјешење о измјени рјешења о именовању Комисије за провођење поступка за пријем службеника.

Рјешење можете преузети испод:

Позивамо Вас да 2.маја 2018.године присуствујете, у 11,00 часова  помен парастосу осморици бродских бораца, погинулих 2.маја 1992.године бранећи општину Брод

Помен парастос и полагање вијенаца обавиће се крај спомен обиљежја у дворишту цркве Свете Тројице у Лијешћу

 

Организатори помена су породице погинулих бораца, а за ову годину домаћин су чланови породице погинулог борца Саве Ћерића.

Будимо заједно са њиховим породицама 2.маја у Лијешћу и одајмо им дужну почаст и захвалност.

           

Чланови породицe Ћерић  и

Општинска Борачка организација Брод

У петак 27. априла одржана је 17. редовна сједница Скупштине општине Брод. Усвојен је дневни ред са 29. тачака, у складу са Програмом рада Скупштине општине за 2018. годину. Све предложене тачке дневног реда су усвојене.

За ову сједницу, Општинска управа је припремила Приједлог Одлуке о додјели новчаних средстава младим брачним паровима са села ради помоћи у стамбеном збрињавању. Новчана средства у износу од 20.000,00 KM се додјељују за седам младих брачних парова, јавним огласом за помоћ изградње, санације или адпатације стамбених јединица.

Посебну пажњу одборника су имале следеће тачке дневног реда: „Програм асфалтирања саобраћајница на подручју општине Брод за 2018. годину“, „План изградње и проширења јавне расвјете на територији општине Брод за период од 2018.-2021. године“, „Извјештај о раду јавних предузећа у 2017. години“,  „Извјештај о раду јавних установа чији је оснивач Скупштина општине Брод у 2017. години“ и „Информације о стању пољопривреде и шумарства на подручју општине Брод“.

so april

 

Општина Брод - која учествује у Регионалном програму локалне демократије на Западном Балкану (ReLOaD), објављује резултате јавног позива за организације цивилног друштва(ОЦД)/невладине организације(НВО) које су предале приједлоге пројеката на јавни позив. На јавни позив су се могле пријавити све ОЦД/НВО из Босне и Херцеговине, са приједлозима пројеката који су у складу са дефинираним приоритетним областима и развојним циљевима Општине Брод.

Ранг листа резултата по јавном позиву за организације цивилног друштва, у склопу РеЛОаД пројекта за општину Брод, је на сљедећем линку:

Средства за одобрене пројекте ће бити додијељена у износима од 10.000 КМ до 70.000 КМ, а пројекти ће се спроводити у периоду од маја 2018. до јануара 2019. године.

Пројекат РеЛОаД подржава локалне самоуправе да развију транспарентне механизме финансирања за организације цивилног друштва, како би се боље упознали са потребама грађана, а организације цивилног друштва служе као партнери локалним самоуправама и подржавају их у рјешавању потреба локалне заједнице. 20,000 грађана у БиХ ће имати користи од око 80 пројеката цивилног друштва, које ће се имплементирати у оквиру РеЛОаД пројекта, током трогодишњег периода 2017-2020.

Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану – РеЛОаД, финансира Европска унија (ЕУ), а имплементира Развојни програм Уједињених нација (УНДП).

Stranica 1 od 9