brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
Članak je filtriran: Februar 2018

Дана 27. 2. 2018. објављен је Поновни јавни конкурс за избор два члана Управног одбора ЈЗУ Дом здравља Брод. Јавни конкурс можете преутети испод: 

 

Радиотелевизија Републике Српске приказује вечерас документарни филм о Броду аутора Миле Савића. Филм можете погледати у 21:17.

Извод из програма:

19:30 Дневник 2

20:12 Село гори а баба се чешља (97/101) домаћа серија

21:17 Документарни филм Од страдања до слободе Брода

22:16 Лазански директно

23:15 Дневник 3

 

Отворен је нови јавни позив за додјелу бесповратних средстава у склопу активности USAID Пројекта "Јачање улоге дијаспоре у економском развоју Босне и Херцеговине". Ријеч је о грант програму који подржава микро, мала и средња предузећа, а која нису старија од три година и имају пословну везу или су дијелом у власништву инвеститора из босанскохерцеговачке дијаспоре. Пројекти ће бити подржани са до 50.000 КМ по захтјеву, уз рок спровођења до 12 мјесеци.

Све информације су доступне и на  онлине платформи Diasporainvest.ba

Јавни позив је отворен од 26.02.2018. до 30.03.2018., а апликације се испуњавају путем онлине апликације на линку www.grant.diasporainvest.ba уз слање копије пријаве путем поште. Више информација о позиву можете сазнати у оквиру инфо сесија у Сарајеву (28. фебруара), Бихаћу (6. марта), Бањалуци (7. марта), Мостару (9. марта), Тузли (12. марта) и Бијељини (13. марта).

Главни путни правци на подручју општине Брод су проходни. Зимска служба је и данас на терену од 4 часа ујутро. У градском дијелу су проходне и пјешачке стазе. Такође, снијег се чисти и посипа се ризла на сеоском подручју општине.

Стање на путевима прате извођач радова зимске службе, службеници одређени за надзор из Општинске управе и предсједници Савјета мјесних заједница.  

Подсјећамо грађане на обавезу уклањања снијега и леда испред својих пословних простора и објеката, улаза у зграду и стамбених објеката. Више о овоме у ОБАВЈЕШТЕЊИМА.

snijeg1

snijeg2

Обавјештавамо све студенте који су добили стипендију општине Брод да је потписивање уговора предвиђено у петак 2. марта 2018. године у 12 часова у скупштинској сали (зграда поште). 

Списак студената који су добили стипендије општине Брод можете преузети испод:

Општина Брод у академској 2017/2018. години стипендира 149 студената. У складу са Одлуком о стипендирању студената (Службени гласник општине Брод, број: 14/14) основну стипендију за наредну академску годину утврђује Начелник општине. Износ основне стипендије износи 650,00 КМ на годишњем нивоу.

У складу са наведеном Одлуком, стипендија се увећава за 20% студентима борачких категорија обухваћеним чланом 6, став 1. тачка 1., студентима из социјално угрожених породица и студентима који су положили све испите из претходних година студија и имају просјек оцјена 8,50 и више, те стипендија за наведене категорије износи 780,00 КМ.

Обавјештавамо све студенте који су добили стипендију општине Брод да је потписивање уговора предвиђено у петак 2. марта 2018. године у 12 часова у скупштинској сали (зграда поште).

Коначну ранг листу студената који су добили стипендију општине Брод за школску 2017/2018. годину можете преузети испод:

Начелник општине Брод Илија Јовичић данас је разговарао са представницима иностраних улагача о погодностима улагања у општини Брод. Састанку су присуствовали представници предузећа из Норвешке и предузећа Krampitz International & Partner d.o.o. који већ послују у Броду. Начелник општине Јовичић је заинтересованима представио предности и повољне услове улагања у Броду.

Брод, 26. фебруара – У 10 часова је почео тренинг „Управљање пројектним циклусом“ у сали за састанке Општинске управе. Обука траје два дана и организована је у склопу Пројекта  “Регионални програм локалне демократије на Западном Балкану“ РеЛОаД, а намјењена је организацијама цивилног друштва из Брода. Присутне је на почетку тренинга, поздравио начелник општине Брод Илија Јовичић и пожелио им успјешан рад.

Општина Брод је у сарадњи са UNDP БиХ на пројекту РеЛОаД расписала Јавни позив организацијама цивилног друштва/невладиним организацијама за предају приједлога пројеката. Тренер Марко Мартић је у уводу рекао да ова обука може помоћи полазницима да квалитетније напишу приједлог пројекта.

PCM reload 2

PCM reload 1

Манифестација „Избор најбољих спортиста и спортских организација општине Брод за 2017. годину“ одржана је 23. 2. 2018. године. Додјела признања је одржана у амфитеатру средње школе у 19 часова.

У свом обраћању начелник општине Брод Илија Јовичић је рекао да Општинска управа финансира и подржава спорт, спортисте и спортске клубове. Честитао је свим добитницима и уручио плакете и признања.

Признања за допринос развоју спорта у општини Брод су добили: Радослав Милошевић, Небојша Ћерић, Ранко Станимир, Горан Гарачић, Горан Кушљић и Душан Миличић.

Најбољи спортиста општине: 1. Милица Радовановић, 2. Славиша Марјановић и 3. Анђелина Дебељак.

Најуспјешнији спортски радник: Мика Зечевић.

Најперспективнији млади спортиста: 1. Андреј Пиваш, 2. Тина Тешановић и 3. Ена Пејчић.

Најбоља спортска организација: Карате клуб „Полет“.

У програму су учествовали чланови Карате клуба „Полет“ са презентацијом спаринг борби и кате и вокално-инструментални састав „Богдан трио“. Након додјеле награда, у холу средње школе послужен је коктел за све госте.

У сали за састанке Општинске управе у петак 23. 2. 2018. године одржан је у 14.30 састанак љекара Дома здравља Брод и Начелника општине. Састанку су присуствовали вршилац дужности директора Дома здравља и начелник одјељења за финансије Општинске управе. Састанак је организован за разговор о тешкој ситуацији кроз коју Дом здравља пролази.

Начелник општине Илија Јовичић је рекао да је у протеклом периоду разговарао са надлежнима у Влади Републике Српске о могућностима рјешавања нагомиланих проблема у овој здравственој установи. „Општина Брод тражи начине да се рјеши ова ситуација, али пошто ово није једини Дом здравља са таквим проблемима, чека се одговор и начин рјешавања од Владе РС који би системси помогао овим установама и људима који у њима раде“ рекао је начелник Јовичић.

dr dom zdravlja brod 1

dr dom zdravlja brod 2

Stranica 1 od 7