brod logo transp

ОПШТИНА БРОД
Званична интернет страница
Članak je filtriran: Oktobar 2017

У Рафинерији нафте Брод данас у 12 часова је потписан протокол о сарадњи на реализацији пројекта "Снабдијевање природним гасом крајњег купца -Рафинерија нафте Брод". Протокол су потписали  министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар заштите животне средине и енергетике Републике Хрватске Томислав Ћорић.

Потписивању је присуствовала и предсједник Владе РС Жељка Цвијановић, министар за просторно уређење, грађевинарство и екологију Сребренка Голић, министар за избјеглице и расељена лица Републике Српске Давор Чордаш и начелник општине Брод Илија Јовичић.

Начелник Јовичић је овом приликом истакао добру сарадњу Општине Брод са Владом Српске. „Долазак Предсједнице Владе у Брод нам пуно значи“ рекао је Јовичић и додао да је „изузетно задовољан данашњим потписивањем овог споразума чиме се рјешавају питања од значаја за оба Брода“.

Јуче у 14 часова одржан је састанак тима за имплементацију сертификата за боље пословно окружење (БФЦ) са начелницима одјељења Општинске управе Брод. Састанку је присуствовао начелник општине Илија Јовичић.

Састанак је организован како би се присутни упознали са задацима појединих одјељења и служби у испуњавању критеријума за добијање Сертификата. „Busuness Friendly Cartification“ (БФЦ) је јединствен програм за побољшање квалитета услуга и информација које локалне самоуправе пружају привредницима. Програм даје смјернице општинама и градовима како да креирају добру пословну климу и уведу стандарде ефикасне и транспарентне локалне администрације.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović razgovaraće danas u Brodu sa načelnikom opštine Ilijom Jovičićem i opštinskim rukovodstvom. Početak sastanka zakazan je u 11.15 časova u zgradi opštine, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

U 12.00 časova Cvijanovićeva će prisustvovati potpisivanju protokola o saradnji na realizaciji projekta "Snabdijevanje prirodnim gasom krajnjeg kupca -Rafinerija nafte Brod". Protokol će potpisati ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i ministar zaštite životne sredine i energetike Hrvatske Tomislav Ćorić.

Posjeti opštini Brod i potpisivanju protokola prisustvovaće i ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Srebrenka Golić, te ministar za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Davor Čordaš.

Извор: СРНА

У недељу 29. 10. 2017. године одржан је помен за погинуле из Доње Барице који су животе изгубили током II свјетског и одбрамбено-отаџбинског рата. Богослужење је одржано у цркви Св. Илије у 12 часова, а затим и парастос поред спомен обиљежја.

У знак сјећања на погинуле одржан је пригодан програм и положено цвијеће и вијенци. Испред Општинске управе Брод, цвијеће је положио начелник општине Илија Јовичић са потпредсједником Скупштине Милошом Станишићем.

 

У петак 27. и суботу 28. октобра одржан је годишњи дводневни концерт културно – умјетничког друштва „Лијешће“. Наступи су били хуманитарног карактера – за прикупљање помоћи за оздрављење Стефана Трифковића.

Први дан, смотра фолклора је одржана у 19 часова у Дому културе у Лијешћу одакле је потекао фолклорни ансамбл који је организовао овај велики културни догађај. На цјеловечерњем концерту КУД-а „Лијешће“ промовисан је Аикидо клуб из Брода.

Друго вече фолклора је одржано од 19 часова у пуном амфитеатру средње школе у Броду.

Публици су се на најљепши начин представили чланови девет културно – умјетничких друштава: из Церовице, Црквине, Карановца, Челинца, Бољанића, Порјечине, Даља (Хрватска) и два из Брода.

amfiteatar srednje skole Brod

РЕПУБЛИКА СРПСКА

ЈАВНА УСТАНОВА ОСНОВНА ШКОЛА «СВЕТИ САВА»  БРОД

Вука Караџића бб,  Брод , тел-фах 053∕ 612 249, тел: 053∕ 610 173 и 053/610-194,  e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.

Број: 1085 /17

Датум: 26.10.2017. г.

  

ПРЕДМЕТ: Обавјештење о промјени смјена и потреби усклађивања превоза ученика, просљеђује се –

Поштовани,

Обавјештавамо Вас да ће промјена смјена за мјесец новембар наступити у понедјељак, 30. октобра, 2017. године.

Ова промјена подразумијева да се у наведеном периоду искључују линије за поподневну смјену, на релацијама за Горња Врела и Грк.

Овај режим превоза ученика путника за новембар трајаће закључно са 1. децембром, 2017. године.

С поштовањем,

                                                                                              ДИРЕКТОР ШКОЛЕ

                                                                                                   Брано Гојковић

Основни елементи закљученог уговора

УГОВОР О НАБАВЦИ УСЛУГА

НАРУЧИЛАЦ

ОПШТИНА БРОД

ИЗВРШИЛАЦ         

СЗР РАМПА ДЕРВЕНТА

ПОСТУПАК НАБАВКЕ     

Директни споразум

ПРЕДМЕТ УГОВОРА        

 

VRIJEDNOST NABAVKE

 

РОК ИЗВРШЕЊА  

 

БРОЈ И ДАТУМ УГОВОРА          

 02-054/17-12 од 27.09.2017. године

 

Одлуку можете пронаћи на линку испод:

Одлука о додјели уговора за стакло 24. 10. 2017. г.

 Позив за учешће у преговарачком поступку без објаве обавјештења - додатни радови на крову Општинске управе

У Броду су јутрос боравили представници предузећа из Италије. Са начелник општине Илијом Јовичићем су разговарали о могућностима за улагање. Начелник Јовичић је заинтересованима представио погодности које Брод може да понуди инвеститорима.

Stranica 1 od 6