+387 53 610 116

Вијести

БРОДСКИ СОКОЛИ СЕ САСТАЈУ 21. МАЈА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 27 Februara, 2023 у 13:06

img

Крајем прошле седмице у просторијама Борачке организације одржан  је први овогодишњи састанак соколског друштва „Вучјак“. Разговарало се о припреми 29. Соколских игара и о активностима у протеклој години. Овогодишње игре биће одржане 21. маја у улици Српских јунака.

Домаћин је соколска чета „Полој“, а титулу брани соколска чета „Винска“. Дошло је до промјена у старјешинству соколских чета „Лијешће“, „Бродско Поље 1“ и „Бродско поље 2“, док је соколска чета „Центар“ поново формирана. Такође, након једногодишње паузе, на игре се враћа и соколска чета „Клакар Доњи“, тако да ће снаге одмјерити 12 чета, док постоји могућност формирања још једне чете о чему се такође разговарало.

Дошло је до мањих измјена у правилнику, нарочито код дјечијих категорија, а соколско друштво у сарадњи са четама трудиће се да обезбједи и већи број судија. Зоран Видић, старјешина соколског друштва „Вучјак“, причао је о такмичењима ван општине на којим је друштво учествовало. На сусретима у Кулашима Брођани су однијели побједу у укупном пласману док је неколико медаља освојено и на такмичењима у Српцу и на Вучијој планини.

Извор: Радио Брод radiobrod.live

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22