Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Boračka organizacija Brod za Slobodana Kovačevića

Boračka organizacija Brod pokrenula je u toku aprila humanitarnu akciju za pomoć tridesetogodišnjem Slobodanu Kovačeviću, sinu demobilisanog borca Slavke Kovačevića.

U dogovoru sa kompanijom M:tel, tokom aprila bio je aktivan humanitarni broj 1457 i na ovaj način prikupljeno je 13.006 KM, rekao je Zoran Vidić, predsjednik Boračke organizacije.

Vidić je izrazio nadu da će se, kroz humantarne akcije kojima su se priključili svi Brođani ali i mještaii drugih opština i gradova, prikupiti potrebna sredstva da Slobodan dobije novo srce i nastavi da živi normalnim životom kako je živio i do nesreće koja ga je zadesila.

Naime, do sada je u Banjaluci, Brodu, Derventi i drugim gradovima organizovano niz humanitarnih bazara na kojima je sakupljan novac, a u martu je humanitarni broj bio aktivan preko Svetosavske omladinske zajednice Brod. Slobodan je prije nego što se razbolio, krajem decembra prošle godine, radio u ugostiteljstvu i svirao bubnjeve, a nakon liječenja u Univerzitetsko-kliničkom centru Republike Srpske u Banja Luci i u Beogradu, ustanovljeno je da mu je neophodna transplantacija srca.

Svi koji žele da pomognu Slobodanu mogu to učiniti i uplatama na žiro račun 5520001947516690 u Adiko banci, a račun glasi na ime njegovog oca Slavka Kovačevića.