+387 53 610 116

Вијести

5. редовна сједница СО Брод заказана за 25. мај

Аутор: admin | Ажурирано: 11 Maja, 2021 у 10:14

img

Колегијум скупштине општине, на данас одржаној сједници утврдио је дневни ред од 22 тачке 5. редовне сједнице СО која је заказана за 25. мај.

Какао је образложио предсједник СО Александар Крушкоњић, одборници ће, између осталог, разматрати приједлог Одлуке о усвајању годишњег извјештаја о извршењу буџета општине за период 1. јануар-31. децембар 2020. године, приједлог Закључка о прихватању Информације о стању потраживања буџета са 31. децембром прошле године, те неколико кадровских рјешења.

-Пред одборницима ће се наћи Рјешење о именовању вршиоца дужности начелника Одјељења за привреду и друштве дјелатности, те разрјешења по једног члана школског одбора у ЈУОШ ''Лијешће'' и Свети Сава'' због истека мандата, те именовање нових чланова ових одбора-, рекао је Крушкоњић и додао да ће се на одборничким клупама наћи и приједлог Рјешења о разрјешењу члана УО ЈУ ''Туристичка организација'' због истека мандата, као и Рјешење о именовању в.д. члана УО.

Скупштина ће разматрати и Информацију о стању у привреди и запослености на подручју општине Брод у 2020. години.

-Изузетно важна тема за грађане, СО и општинску управу у цјелини. Улажемо максимум напора на привлачењу инвеститора и отварању радних мјеста , јер управо нова улагања  у производно-услужне капацитете и отварање радних мјеста су пут развоја локалне заједнице и гаранција да млади неће напуштати ове просторе-, рекао је Крушкоњић.

Наредна, 5. редовна сједница СО Брод, одржаће се у амфитеатру СШЦ ''Никола Тесла''.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22