ПОТПИСАНИ УГОВОРИ О СТИПЕНДИРАЊУ 153 СТУДЕНАТА – ИЗ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЗА СТПЕНДИЈЕ ОБЕЗБЈЕЂЕНО 114.000 КМ

У сали за састанке општине Брод данас је организовано потписивање уговора о стипендирању студената којима је стипендија додијељена за академску 2020/2021. годину.

Начелник општине Брод Зоран Видић, поздрављајући присутне, пожелио је студентима пуно среће у будућем школовању. Подсјетио је да се стипендије према Правилнику додјељују по два основа, а да је данас, због сложене епидемиолошке ситуације, потписивању уговора присуствовало девет студента који су право на стипендију остварили по основу успјеха, док ће остали студенти своје Уговоре о стипендирању моћи преузети у шалтер сали општине.

-Обавеза свих нас је да покушамо створити услове да се будући академски грађани, након завршетка студирања, врате у своју локалну заједницу и ту нађу запослење. На тај начин ћемо градити још бољи и љепши Брод, као и Републику Српску,- изјавио је начелник Видић.

У академској 2020/2021. години стипендије ће добити 153 студената с подручjа општине Брод.

-За мене ова стипендија представља велики подстицај, а мојим родитељима финансијску помоћ у наставку мог школовања. Захвалио бих се општини Брод што је препознала наш рад и труд,- истакао је Марко Ћатић, студент шесте године Медицинског факултета у Новом Саду.

-Захвалила бих се општини Брод на указаном повјерењу и додијељеној стипендији. Стипендија за мене значи много у финансијском смислу али и као мотивација да наставим остваривати добре резултате у школовању,- рекла је Сара Шкворц, студент друге године сценске архитектуре, технике и дизајна на Факултету техничких наука у Новом Саду.

За стипендирање студената у академској 2020/2021. години из буџета општине Брод обезбјеђена су средства у износу од 114.000 КМ.