У БРОДУ ОБИЉЕЖЕН ДАН БОРАЦА ОДБРАМБЕНО-ОТАЏБИНСКОГ РАТА

Дан Борачке организације Републике Српске и Дан бораца одбрамбено-отаџбинског рата, јуче су у Броду обиљежени полагањем вијенаца на централни споменик погинулим борцима, а делегација Борачке организације и начелник општине Брод Зоран Видић посјетили су старицу Миљу Зечевић којој су 26. марта 1992. године, на кућном прагу у Сијековцу, убијени синови Милан, Васо, Петар и супруг Јован, а породични дом претворен у згариште.

Бака Миља данас је напунила 90 година, те су јој, уз жеље за добро здравље, уручени и скромни поклони. Претходно су представници БО и општине Брод у храму Покрова Пресвете Богородице присуствовали светом богослужењу, гдје су прочитана имена свих бораца из Брода који су погинули борећи се Републику Српску.

Предсједник пресједништва ОБО Зоран Видић рекао је да се ове године овај значајан датум обиљежава достајанствено, евоцирајући сјећање на све погинуле, без организовања већих скупова због актуелне епидемиолошке ситуације. Видић је истакао да су 244 борца из Брода погинула током одбрамбено-отаџбинског рата.

Начелник општине Брод Зоран Видић навео је да је дужност локалне заједнице и Републике Српске да раде на побољшању положаја демобилисаних бораца и уопште борачке популације становништва.