НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ БРОД РАЗГОВАРАО СА ПОТПРЕДСЈЕДНИКОМ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Начелник општине Брод Зоран Видић разговарао је данас са потпредсједником Републике Српске из реда хрватског народа Јосипом Јерковићем који је боравио у радној посјети овој локалној заједници.

Разговарано је о будућој сарадњи и начинима подршке виших нивоа власти општини Брод која би, како је наглашено, прије свега била усмјерена на стварање што бољих и квалитетнијих услова живота свих становника бродске општине.

-У складу са могућностима покушаћемо да предузмемо све што је у нашој моћи и овлаштењима да, прије свега, радимо на побољшању економско одрживих услова за живот, односно провођењу  свих мјера које би обезбиједиле нова запошљавања, – истакао је Јерковић.

Начелник Видић овом приликом нагласио је да је за Брод од великог значаја то што у органима власти и на републичком нивоу има  Брођанина који је потпредсједник Републике Српске.

-Установили смо одређене принципе рада и дјеловања у будућем периоду, учешћа у заједничким пројектима и обезбјеђивање средстава за пројекте са виших нивоа власти. До сада је, уз подршку  потпредсједника  Јерковића, на подручју општине Брод  реализован значајан број пројеката и имамо обећања и гаранције да ће се на заједничким пројектима радити и у будућем периоду,- рекао је Видић.

На данашњем састанку  коме су присуствовали и замјеник начелника општине Андријана Бановић, предсједник  и потпредсједник СО Брод  Александар Крушкоњић и Виктор Јерковић и шеф кабинета начелника општине Вања Николић,  договорена је и скорашња заједничка службена посјета општини Брод потпредсједника Републике Српске и делегата у Вијећу народа Републике Српске из реда хрватског народа.