У БРОДСКИМ ШКОЛАМА ОБИЉЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА

Савиндан се обиљежава у свим школама у Републици Српској и Србији као школска слава. Међутим, ове године, Савиндан је обиљежен у складу са епидемиолошком ситуацијом, па су у свим школама изостале организоване прославе, културно-умјетнички програми и све оно што иде уз овај дан.

У ОШ „Лијешће“ крсна слава обиљежена је радно, али у складу са Савинданом. Сви часови посвећени су Светом Сави, нашем српском архиепископу, светитељу и просветитељу, рекла је директорица школе Нада Гостић.

Школска слава, по ријечима директора ОШ „Свети Сава“ Бране Гојковића, обиљежена је радно и у овој установи, гдје је у бибилиотеци школе за ученике разредне наставе постављена изложба посвећена Светом Сави, а за све ученике школе пригодну бесједу посвећену Светом Сави, припремила је професорица Гордана Асентић.

Како би обрадовала малишане општинска администрација је за све првачиће бродске општине обезбиједила поклон пакетиће, а замјеник наченика општине Брод Андријана Бановић посјетила је ОШ „Лијешће“ те малишанима уручила пакетиће. Она је свим просвјетним радницима и ученицима пожељела срећну славу и много успјеха у раду и учењу.