СТАНИСАВЉЕВИЋИ ОПРЕМИЛИ ШКОЛУ У ВИНСКОЈ

Брођани Слађан и Данка Станисављевић, који тренутно живе и раде у Њемачкој, обрадовали су данас основце али и наставно особље подручног одјељења Винска, које дјелује при ЈУОШ ”Лијешће”.

Захваљујући донацији ове породице у школи су комплетно реновиране двије учионице, зборница и улаз у објекат. Уграђена је нова унутрашња и вањска столарија, подови, расвјета, набављен је нови намјештај, школске табле и друга пратећа опрема потребна за савремено одвијање наставе, а школи је осигурано и централно гријање.

Директор школе ”Лијешће” Нада Гостић, рекла је да је ово непроцјењив поклон за наставнике и ученике.

-Добили смо комплетно нов објекат и неизмјерно смо захвални донаторима Слађану и Данки Станисављевић-, изјавила је Гостић и навела да подручно одјељење Винска тренутно похађа 14 ученика од укупно 215 колико их је уписано у ЈУОШ ”Лијешће”.

Станисављевић, који је и сам осам година похађао ову школу, истиче да овом донацијом жели поспјешити услове боравка у школи, како за ученике, тако и наставнике.

-Мјештанин сам овог села и живио сам овдје до уназад десетак година. Носталгија увијек вуче према родном крају. Сјећам се времена када је овдје било 300 дјеце, и ми се трудимо да то поравимо, а управо је то разлог што смо школи донирали средства за уређење и опремање-, казао је Станисављевић и истакао да су и даље спремни помагати школи али и селу у цјелини.

Након поменутих радова сигурно је да школа у Винској иду у корак са временом, посебно у смислу техничке али и укупне опремљености учионица.

Свечаности у Винској присуствовали су начелник општине и предсједник СО Брод Зоран Видић и Александар Крушкоњић.

Видић је Станисављевићима захвалио што улажу у знање и унапређење наставног процеса, те истакао да је то уједно сјајан примјер другима како се може помоћи локалној заједници, понајприје кроз овакве видове подршке најмлађим суграђанима.

-Ово је велика помоћ општини. Локална управа мора више учествовати у организовању и подршци свим нашим школама, посебно подручним одјељења, и стварати услове за што квалитетнији боравак и рад у њима-, изјавио је Видић, напоменувши да су Станисављевићи од раније познати хуманисти и донатори.