ОДРЖАН САСТАНАК ФОРУМА ЗА БЕЗБЈЕДНОСТ ГРАЂАНА ОПШТИНЕ БРОД

Чланови Форума за безбједност грађана општине Брод одржали су састанак на тему епидемиолошке ситуације, односно утицаја епидемије вируса COVID-19 на стање на подручју oпштине Брод.

Присутнима се обратио начелник општине и командант Штаба за ванредне ситуације Илија Јовичић, а извјештаје о стању по питању епидемије поднијели су командири Полицијске станице Брод Слободан Милићевић и Јединице граничне полиције Милорад Плавшић, као и остали чланови Форума, представници институција које учествују у борби против вируса COVID-19.

Предсједник Форума Жељко Миличић истакао је да је општина Брод једна од ријетких општина која је забиљежила изузетно ниску стопу заражених овим вирусом те додао да су чланови Форума на састанку усвојили закључке којим се обавезују сви чланови Форума да и даље код својих сарадника инсистирају у досљедној примјени свих мјера борбе против вируса COVID-19, као и да апелују на становништво да се и даље, као и до сада, придржавају прописаних мјера заштите.

На састанку се говорило и о повећаном броју миграната на подручју наше општине, али је на основу података које је изнио командир Јединице граничне полиције закључено да је ситуација и по овом питању под контролом.