ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА ОПШТИНЕ- ПОКРОВ ПРЕСВЕТЕ БОГОРОДИЦЕ

Светом аргијерејском литургијом и ломљењем славског колача у Броду је данас прослављена Храмовна и слава општине Брод – Покров Пресвете Богородице.

Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије, који је служио Свету архијерејску литургију у Храму Покрова Пресвете Богородице, истакао је да се данас, на овај празник установљен у 10. вијеку осјећа велика благодат и да Пресвета Богородица непрестено бди над црквом Божјом, чува нас и моли се Богу за сваку вјерујућу људску душу.

-Вјерујте у Цркву своју, јер она је тијело Христово. Црква је увијек носила крст са нашим народом, а тако ће бити и убудуће и бићемо на челу људи који иду за својим светињама и светим Православљем-, поручио је епископ Фотије.

Начелник општине Брод Илија Јовичић рекао је да је ово велики дан за општину Брод, те позвао на слогу, љубав, размијевање, међусобно уважавање и заједнички предан рад на развоју општине.

Свештеник Жељко Теофиловић, старјешина Храма, поводом прославе празника, истакао је да је Црква мјесто сабирања, молитве и благодарења Богу за све добро што долази од Господа.

Након свете архијерејске литургије у храму Покров Пресвете Богородице и литије бродским улицама, обављено је ломљење славског колача, а у Светосавском Дому уприличена је славска трпеза.