ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ НА ТЕМУ „УЛТРАЗВУК У САВРЕМЕНОЈ ДИЈАГНОСТИЦИ У ГИНЕКОЛОГИЈИ И АКУШЕРСТВУ“

У хотелу „Onix“ др Милован Рајак, специјалиста гинекологије и акушерства одржао је предавање на тему „Ултразвук у савременој дијагностици у гинекологији и акушерству“.

На предавању je др Рајак публици презентовао могућности ултразвука у савременој дијагностици, те констатовао да бродској модерној гинеколошкој ординацији недостају још CTG-апарат за дијагностику патолошких стања односно здравственог стања трудница, 3D и 4D сонде које се могу прикључити на ултразвучни апарат који има бродска гинеколошка амбуланта, те видеоколпоскоп који се користи за редовни преглед (skrining) промјена на грлићу.

Реализацијом ове иницијативе бродска гинеколошка ординација била би потпуно опремљена за пружање квалитетне здравствене заштите својим пацијенткињама, рекао је Рајак.

Подршку иницијативи за опремање бродске гинеколошке ординације пружио је и начелник општине који је присуствовао предавању.

Рајак je најавио нова предавања у наредном периоду на тему гинекологије и акушерства, за која влада велико интересовање жена у Броду.