ОБИЉЕЖЕН 7. ОКТОБАР – ДАН OСЛОБОЂЕЊА ОПШТИНЕ БРОД

У Броду је обиљежен 7.октобар – Дан ослобођења општине у одбрамбено-отаџбинском рату. У знак поштовања и сјећања на погинуле хероје и јединице Војске Републике Српске које

су прије 28 година ослободиле Брод, на Тргу патријарха Павла испред спомен-обиљежја служен је парастос, а вијенци су положени и код бисте генерала Славка Лисице који је командовао операцијама за ослобођење ове општине.

Окупљенима су се обратили начелник општине, представници Борачке организације, те пуковник у пензији Мико Шкорић, почасни грађанин Брода и један од команданата током операције Коридор.

У Одбрамбено-отаџбинском рату и стварању и очувању Републике Српске учествовало је више од 2.500 бораца из Брода, погинуло је 244, а више од 500 рањено. Војска Републике Српске, након ослобођења, у Броду је затекла 10 масовних гробница и седам логора кроз које је прошло више од 2.000 Срба.

Након помена на Тргу патријарха Павла, у амфитетару СШЦ ”Никола Тесла” одржана је свечана сједница СО Брод, на којој су заслужним оранизацијама и поједнинцима уручена највиша општинска признања.

Повеља Покров Пресвете Богородице додијељена је Бори Ђекићу и Слађану Станисављевићу. Седмооктобарска повеља општине додијељена је ЈП ”Путеви Републике Српске” и др Саши Миличићу.

Захвалнице су додијељене: Нешић Ненаду, директору ЈП ”Путеви Републике Српске”,

Полицијској станици Брод,Туристичкој организацији општине Брод, Дому Здравља Брод, Центру за социјални рад Брод, удружењу грађана “АРГС”, ловачком удружењу “Вучјак”, удружењу жена “Дурђевак”, удружењу “Делије Српски Брод”, Миломиру Балатуновићу, Драги Николићу, Милану Гојковићу, Горану Петровићу, др Миливојку Зубићу, Раденки Гужвић, Сави Ђукићу, Небојши Ћерићу, Жарку Вукману, Јови Димићу, Ђорђи Лучановићу и Виду Јелићу.