ВЕТЕРАНИ ОБИЉЕЖИЛИ ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА

Полагањем вијенаца и цвијећа испред крста у улици Српских јунака, у организацији удружења „Ветерана“ обиљежен је Дан ослобођења Брода. Присутнима се обратила потпредсједник удружења, потомак ветерана Републике Српске Вања Јовичић која је, између осталог, рекла да јој је част да се баш овдје на овом мјесту у улици Српских јунака, 28 година касније, обрати у име ветерана. Говорила је о догађајима тих дана о храбрим очевима, браћи и синовима који не смију бити заборављени, те да се управо за то боре потомци ветерана.

У име домаћина присутне је поздравио и Ненад Миличић, предсједник општинске организације ветерана и ратни командант бродског батаљона. Евоцирајући успомене на те дане он је рекао да се и данас сјећа великих догађаја који су били важни за ослобођење Брода. Миличић је нагласио да је улица Српских јунака била мјесто великих и одлучних борби за ослобођење Брода.

Обиљежавању Дана ослобођења Брода у организацији ветерана Републике Српске присуствовао је и начелник општине Брод који је свим Брођанима честитао празник, те рекао да сви заједно треба да баштинимо традицију Војске Републике Српске и одамо признање свим оним који су учествовали у рату, ратним војним инвалидима, а посебно породицама погинулих бораца. Обиљежавању Дана ослобођења Брода присуствовао је и предсједник удружења ветерана Републике Српске Душко Вукотић. Ветерани су претходно положили вијенце код централног споменика на Тргу Патријарха Павла и поред бисте генерала Славке