ОБЈАВЉЕНА КОНАЧНА РАНГ ЛИСТА КОРИСНИКА БАЊСКОГ ЛИЈЕЧЕЊА

Комисијa која је именована рјешењем начелника општине Брод, 6. октобра сачинила је Коначну ранг-листу за додјелу једнократне новчане помоћи корисницима из реда борачких категорија за трошкове бањског лијечења у 2020. години.

С обзиром на епидемиолошку ситуацију везану за појаву и ширења вируса корона, ове године ће се корисницима са ранг-листе додијелити једнократна новчана помоћ у износу од 500 КМ, а  исти ће сами одредити бању и вријеме одласка на бањско лијечење.

Једнократна новчана помоћ ће се додијелити за 30 лица из реда борачких категорија, и то 7 из породица погинулих бораца, 10 ратних војних инвалида и 13 демобилисаних бораца.

Средства за бањског лијечења се обезбјеђују из буџета општине Брод.

Такође, Министарство рада и борачко-инвалидске заштите, дало је сагласност на ранг-листу за бањску рехабилитацију, за 5 корисника из реда борачких категорија са подручја општине Брод, и то 3 корисника из реда породица погинулих бораца и 2 ратна војна инвалида.

Бањска рехабилитација се реализује по Пројекту наведеног Министарства, а лица са ранг-листе, 20. октобра биће упућена на десетодневну бањску рехабилитацију у ЈУ „Бања Дворови“ Бијељина.