+387 53 610 116

Вијести

ЈАВНИ ПОЗИВ МИНИСТАРСТВА ЗА КАПИТАЛНЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 23 Februara, 2022 у 09:00

Преносимо обавјештење издато јуче (22.02.2022. године):

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске обавјештава пољопривреднике да је објављен Јавни позив за подношење пријава за одобравање новчаних подстицаја за капиталне инвестиције у 2022. године.

Јавни позив је отворен 30 дана од дана објављивања, те још једном подсјећамо пољопривреднике на обавезу ажурирања података у Регистру пољопривредних газдинстава и Регистру корисника подстицајних средстава за развој пољопривреде и села у Републици Српској што је један од услова за остваривање права на кориштење новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села.

Пољопривредна газдинства која нису извршила редовно годишње ажурирање података, неће моћи остварити право на подстицајна средства за капиталне инвестиције.

Носиоци породичних пољопривредних газдинстава обавезни су Пореској управи Републике Српске пријавити обавезу доприноса за 2021. годину у складу са прописима о доприносима, те измирити обавезе по основу накнаде за противградну заштиту за 2021. годину у складу са прописима о противградној заштити.

Пољопривредна газдинства уписана у Регистар газдинстава сваке године, од 1. јануара до 15. маја, обавезно пријављују надлежној организационој јединици АПИФ-а податке о начину коришћења регистрованог земљишног посједа, тј. податке о засијаним, односно засађеним пољопривредним културама на регистрованом пољопривредном земљишту и врстама и тренутном бројном стању сточног фонда.

Породично газдинство уписује се у Регистар газдинстава као комерцијално или као некомерцијално газдинство.

ЈАВНИ ПОЗИВ

ПРАВИЛНИК

ОБРАСЦИ

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44

news
ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА У САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР

Рок за подношење пријава кандидата продужава се до 19.04.2024. године.

17.04.2024 09:20