+387 53 610 116

Вијести

У НЕДЈЕЉУ ПОМЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ЖРТВАМА РАТА СА ПОДРУЧЈА ДОЊЕ БАРИЦЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 24 Oktobra, 2024 у 08:28

Борачка организација општине Брод обавјештава грађане да ће у недјељу, 27. октобра бити служен помен парастос погинулим борцима и жртвама Одбрамбено – отаџбинског рата са подручја села Доља Барица, као и молитвено помињање Светих новомученика Јасеновачких.

Богослужење у цркви Светог Илије вршиће се у 12:00 часова, а након тога ће се код споменика служити помен парастос, уз молитвено сјећање и полагање вијенаца.

„На овом мјесту је уклесано сјећање на трагичне судбине српског народа села Барица и на сваког борца и цивила из свих српских страдања и ратова. То су имена српских страдалника којима се гробови не знају, које је наш народ, палећи свијеће и служењем помена, сврстао у ред Светих мученика Јасеновачких, да им се молимо за наш српски народ“, поручују из општинске Борачке организације.

news
ПОМЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ЖРТВАМА ИЗ ДОЊЕ БАРИЦЕ

Након свете литургије у Цркви Светог Илије у Доњој Барици данас је служен помен парастос погинулим борцима и жртвама Одбрамбено-отаџбинског рата са подручја ове мјесне заједнице. Протојереј-ставрофор Миодраг Каиновић одржао…

27.10.2024 15:12

news
У НЕДЈЕЉУ ПОМЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ЖРТВАМА РАТА СА ПОДРУЧЈА ДОЊЕ БАРИЦЕ

Борачка организација општине Брод обавјештава грађане да ће у недјељу, 27. октобра бити служен помен парастос погинулим борцима и жртвама Одбрамбено – отаџбинског рата са подручја села Доља Барица, као…

24.10.2024 08:28

news
ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ СТИПЕНДИЈА

За редовне студенте друге, треће, четврте, пете и шесте године, као и студенте прве године из одређених категорија, са пребивалиштем у општини Брод. Рок за подношење пријава је 45 дана.

23.10.2024 14:54