+387 53 610 116

Вијести

СЕЗОНА ГРИЈАЊА ПОЧЕЋЕ НА ВРИЈЕМЕ, ПРОБЕ СИСТЕМА ОД 1. ОКТОБРА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 10 Septembra, 2024 у 11:27

Сезона гријања у Броду почеће на вријеме, 15. октобра, и трајаће до 15. априла, потврђено је у Јавном комуналном предузећу „Комвод“, које управља системом даљинског гријања.

Према ријечима Нове Шљивића техничког директор предузећа, у току је избор добављача дрвне сјечке, енергента који користе за производњу топлотне енергије, што би требало бити завршено до 25. септембра.

"Сезона гријања ће и ове године почети на вријеме 15. октобра и корисници даљинског гријања могу очекивати уредно снабдијевање топлотном енергијом. Тренутно се раде плански ремонти постројења да би били сигурни у функционисање система у наредној сезони", рекао је Шљивић за Радио Брод.

Напоменуо је да ће пробе топловодне мреже вршити од 1. октобра када власници станова и других простора требају обратити пажњу и преконтролисати исправност инсталација како не би дошло до нежељених посљедица.

Шљивић је рекао да је цијена гријања остала на прошлогодишњем нивоу и да за физичка лица износи 2,12 КМ по метру квадратном и плаћа се на дванаестомјесечном нивоу, док је за пословне просторе цијена 4,92 КМ по метру квадратном.

На систем даљинског гријања прикључено је око 250 индивидуалних корисника и одређен број јавних установа и привредних субјеката.

(Извор: Радио Брод / Фото: Илустрација)

news
СЛУЖЕН ПОМЕН ВОЈИСЛАВУ ГОРАНОВИЋУ, ПРВОЈ ЖРТВИ РАТА У БиХ

Испред спомен-плоче у кругу некадашњег предузећа „Грамат“ у Горњем Клакару данас је служен помен и одата почаст Војиславу Горановићу, који је на радном мјесту погинуо од артиљеријске гранате испаљене 16.…

16.09.2024 12:44

news
ОБЕЗБИЈЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ЗАМЈЕНУ ДИЈЕЛА ВАЊСКЕ СТОЛАРИЈЕ У БРОДСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Представници Општине Брод и Федералног министарства за избјегла и расељена лица потписали су данас у Сарајеву уговор о реализацији пројекта замјене вањске столарије на згради Дома здравља у Броду, чији…

13.09.2024 11:47

news
СЕЗОНА ГРИЈАЊА ПОЧЕЋЕ НА ВРИЈЕМЕ, ПРОБЕ СИСТЕМА ОД 1. ОКТОБРА

Сезона гријања у Броду почеће на вријеме, 15. октобра, и трајаће до 15. априла, потврђено је у Јавном комуналном предузећу „Комвод“, које управља системом даљинског гријања. Према ријечима Нове Шљивића…

10.09.2024 11:27