+387 53 610 116

Вијести

ПАВЛОВДАН У НОВОМ ПОЛОЈУ ОБИЉЕЖЕН МОЛИТВОМ И ПАРАСТОСОМ ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 13 Jula, 2024 у 13:45

Пољском молитвом, помен-парастосом, паљењем свијећа и полагањем цвијећа испред спомен-обиљежја осморици погинулих бораца из Новог Полоја, данас је у овом бродском насељу обиљежен Павловдан.

Молитву и парастос служио је протојереј-ставрофор Жељко Теофиловић уз саслужење ђакона Горана Марјановића, а уз присуство мјештана Новог Полоја.

"Требамо имати на уму да је Господ животодавац и темељ опстанка на земљи. Зато се сваке године сакупљамо овдје на Павловдан да се помолимо Богу. Ми хришћани знамо да је при започињању неког дјела увијек на почетку молитва, да је најбољи темељ када градимо кућу, онај који Господ благослови. Тако и сви ови усјеви које припремамо за живот, треба да имамо на уму да је Господ тај који је животодавац и да без његове помоћи ми можемо да се трудимо колико год хоћемо. Свједоци сте да само једна временска непогода може да уништи усјеве и да човјек остане без хране. Због тога се окупљамо на Павловдан да се помолимо Богу за вас мјештане Новог Полоја", поручио је Теофиловић након молитве.

Предсједник Предсједништва Борачке организације Брод Зоран Видић, рекао је да је традиција да се представници Борачке организације, Oпштине Брод и мјештани окупе на овај празник како би одали почаст онима који су дали своје животе у протеклом рату.

"Ово је јединствен случај на подручју наше општине гдје су споменик погинулим борцима изградили лично мјештани. Ово је један од активнијих мјесних одбора, и видимо данас да су након олујног невремена прошле године, када је срушена надстрешница код споменика, Полојчани лично својим радом и уз помоћ локалне управе која је донирала материјал направили нову надстрешницу", изјавио је Видић.

Након молитве вијенце и цвијеће на спомен обиљежје положиле су породице погинулих бораца, делегације Oпштине Брод и Борачке организације и мјештани.

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41

news
СЛАВА СЕЛА ПОНОВО ОКУПИЛА БРОЈНЕ ПОЛОЈЧАНЕ

Литургијом у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу, чином освећења славског колача, свечаном литијом око храма и народним весељем данас је у Полоју прослављена слава села – Павловдан. Премда…

13.07.2024 16:50