+387 53 610 116

Вијести

ПОТПИСАН УГОВОР ЗА ПРОЈЕКАТ ПОДРШКЕ ВИШЕЧЛАНИМ ПОРОДИЦАМА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 11 Februara, 2022 у 10:52

Начелник општине Брод Зоран Видић и предсједник Фондације „За породицу“ Драган Дакић, 9. новембра потписали су Уговор о заједничкој реализацији пројекта под називом “Пријатељи породице“. Циљ пројекта је подршка породицама са троје и више дјеце са подручја општине Брод.

Породице са троје или више дјеце, власници „поносних картица“, могу остваривати попусте приликом куповине код привредних субјеката, установа и удружења који учествују и подржавају овај хумани пројекат.

„Право на „Поносну картицу“, која ће гласити на име мајке, имају све породице са троје или више дјеце, од којих је најмање једно малољетно, са боравиштем на подручју општине Брод“ истакао је Драган Дакић.

Начелник општине Брод Зоран Видић нагласио је да је подршка овом пројекту наставак активности локалне управе на побољшању животног стандарда вишечланих породица. Начелник Видић је додао да вјерује да ће и привредници подржати ову иницијативу, и да ће се доста родитеља са троје и више дјеце пријавити за коришћење “поносне картице“.

Општина Брод ће у наредним данима расписати јавни позив ради пријаве на овај пројекат, а све заинтересоване породице са троје и више дјеце потребне информације могу добити у општинском Одјељењу за привреду и друштвене дјелатности.

news
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПРЕДУЗЕТНИЧКОГ ФОНДА

Данас су у сали за састанке Општине Брод потписани уговори са троје корисника Предузетничког фонда у оквиру USAID/INSPIRE пројекта који су заједно реализовали Општина Брод и Агенцијa САД за међународни…

19.04.2024 13:47

news
ОБИЉЕЖЕНО 79 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ

Полагањем вијенаца и цвијећа на Спомен-костурницу жртвама фашистичког терора и спомен-плочу убијеним Јеврејима данас је у Броду обиљежено 79 година од ослобођења општине у Другом свјетском рату. Молитву страдалим Јеврејима…

19.04.2024 12:02

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26