+387 53 610 116

Вијести

ПОТПИСАН ПРОГРАМ ПОДРШКЕ МАРГИНАЛИЗОВАНИМ ЖЕНАМА И ПРИПАДНИЦИМА ДРУГИХ МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 11 Maja, 2023 у 08:12

У Броду је јуче потписан Споразум о сарадњи у оквиру Програма подршке заштити људских права, компонента за Подршку маргинализованим групама жена и припадницима других маргинализованих група у развоју бизниса.

Начелник општине, Зоран Видић, Споразум о сарадњи потписао је са Дуњом Јалимам, замјеницом директора програма USAID/INSPIRE, која је објаснила да се ради о Програму подршке заштити људских права Америчке агенција за међународни развој који позива јединице локалне самоуправе у БиХ да се пријаве на Јавни позив за подршку у имплементацији другог циклуса компоненте за Подршку маргинализованим групама жена и припадницима других маргинализованих група у развоју бизниса.

Јединице локалне самоуправе пријављују се за стручну и техничку подршку USAID/INSPIRE-а у процесу директне додјеле средстава маргинализованим групама жена , а при томе USAID/INSPIRE-а за сваку 1КМ коју издваја јединица локалне самоуправе такође издваја 1КМ чиме се средства удружују у Предузетнички фонд за маргинализоване групе жена и припаднике других маргинализованиг група, рекла је између осталог Јалимам.

-Ради се о наставку настојања локалне управе да оствари сарадњу са свим опрганизацијама које могу да нам помогну али и да нас науче како да се односимо према бизнису и маргинализованим групама- рекао је Зоран Видић, начелник општине.

До сада се подршка програма USAID/INSPIRE при покретању властитих бизниса односила само на жене, док је од ове године услов да жене буду носиоци 50% пројеката. Вриједност пројеката jе од 10 000 до 12 000КМ, а све активности везане за овај пројекат требају се завршити до јуна 2025. године.

Извор: Радио Брод

news
ПРЕДСТАВЉЕНЕ АКТИВНОСТИ ДРУГЕ ФАЗЕ ДРР ПРОЈЕКТА

Данас је у сали за састанке Општине Брод одржан састанак представника УНДП-а (United Nations Development Programme – UNDP), Одсјека за послове заштите и спасавања, те Одсјека за локални и економски…

15.04.2024 11:54

news
ПОРИБЉАВАЊЕ РИЈЕКЕ САВЕ АУТОХТОНOМ ВРСТОМ ШАРАНА

Спортско риболовно друштво “Сава” извршило је редовно годишње порибљавање ријеке Саве рибом шаран. Oбнављање рибљег фонда спроведено је у складу са програмом рада одобреног од стране Министарства пољопривреде, шумарства и…

12.04.2024 07:31

news
КОЛЕГИЈУМ УСВОЈИО ДНЕВНИ РЕД 37. РЕДОВНЕ СЈЕДНИЦЕ СО БРОД

На данас одржаном колегијуму Скупштине општине Брод усвојен је дневни ред 37. редовне сједнице СО Брод која ће бити одржана 25. априла 2024. године са почетком у 9:00 часова. Свих…

11.04.2024 10:36