+387 53 610 116

Вијести

Помен парастос у Доњем Клакару – Одана почаст за 11 бораца

Аутор: admin | Ажурирано: 28 Juna, 2021 у 12:57

Код спомен обиљежја у Доњем Клакару, данас је служен помен парастос и одана дужна почаст за 11 бораца ВРС из овог села који су погинули у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату.

Након молитвеног помена, истакнуто је да је животе за слободу дало 11 бораца из ове мјесне заједнице, а погинули су бранећи своје породице, кућни праг и своје село. Сви погинули одликовани су највишим одликовањима Републике Српске- Медаљом заслуга за народ.

Обраћајући се присутнима предсједник предсједништва општинске борачке организације Зоран Видић, нагласио је да погинули јунаци никада неће бити заборављени, јер је немјерљив њихов допринос и жртва током стварања Републике Српске.

Неки од бораца херојски су погинули у мају и јуну 1992. године на Липи настојећи зауставити непријатељске снаге, које су окупирале и палиле српска села, и даљи продор на слободну територију.

–Борци из Клакара показали су огромну храброст и данас саосјећамо са њиховим породицама и оживљавамо сјећање на њихову борбу-, казао је Видић и присутне упознао са неким од активности које Борачка организације намјерава реализовати у наредном периоду.

У знак пијетета према херојима, и жртви коју су поднијеле њихове породице, цвијеће су на спомен обиљежје, поред породица погинулих, положиле делегације ОБО и мјесне организације бораца, општине Брод,  мјесне заједнице, општинске организације за тражење заробљених бораца и несталих цивила, политичких странака и мјештани.

Помен парастос у Доњем Клакару сваке године служи се на Видовдан, када мјештани овог села прослављају свог заштитника и славу тамошњег храма посвећеног светом кнезу Лазару.

news
ПОТПИСАНИ УГОВОРИ СА КОРИСНИЦИМА ПРЕДУЗЕТНИЧКОГ ФОНДА

Данас су у сали за састанке Општине Брод потписани уговори са троје корисника Предузетничког фонда у оквиру USAID/INSPIRE пројекта који су заједно реализовали Општина Брод и Агенцијa САД за међународни…

19.04.2024 13:47

news
ОБИЉЕЖЕНО 79 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ

Полагањем вијенаца и цвијећа на Спомен-костурницу жртвама фашистичког терора и спомен-плочу убијеним Јеврејима данас је у Броду обиљежено 79 година од ослобођења општине у Другом свјетском рату. Молитву страдалим Јеврејима…

19.04.2024 12:02

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26