+387 53 610 116

Вијести

ОИК БРОД ОДРЖАО САСТАНАК СА ПОСМАТРАЧИМА ОДИХР-а

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 23 Septembra, 2024 у 12:53

Чланови Општинске изборне комисије (ОИК) Брод данас су у својим просторијама одржали састанак са представницима посматрачке мисије за локалне изборе које је ангажовао ОДИХР (Канцеларија ОЕБС-а за демократске институције и људска права).

Током састанка чланови ОИК Брод упознали су посматраче са проведеним активностима за одржавање локалних избора који су заказани за 6. октобар. Разговарало се о техничким и логистичким аспектима рада ОИК-а, те начину дјеловања уочи, током и након изборног дана.

Посматрачка мисија званично је започела 30. августа, а предводи је шефица Канцеларије за демократске институције и људска права при ОДИХР-у Коријен Џонкер (Corien Jonker).

Током праћења избора, чланови мисије ће одржати састанке са представницима органа власти и политичких партија у Босни и Херцеговини, као и са представницима цивилног друштва, медија и међународне заједнице.

На њиховој званичној страници (https://www.osce.org/odihr/elections/bih/574439) објављен је привремени извјештај како би се јавност и медији информисали о раду и активностима посматрачке мисије, а дан након одржавања избора ОДХИР ће на конференцији за медије издати саопштење за медије о прелиминарним запажањима и закључцима.

Завршни извјештај о праћењу цјелокупног изборног процеса који садржи препорукуе ће бити објављен неколико мјесеци по завршетку изборног процеса.

Канцеларија ОЕБС-а за демократске институције и људска права ангажовала је 11 међународних стручњака, 20 дугорочно запослених посматрача, као и 300 краткорочно ангажованих посматрача који спровести посматрачку мисију локалних избора у БиХ.

news
У НЕДЈЕЉУ ПОМЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ЖРТВАМА РАТА СА ПОДРУЧЈА ДОЊЕ БАРИЦЕ

Борачка организација општине Брод обавјештава грађане да ће у недјељу, 27. октобра бити служен помен парастос погинулим борцима и жртвама Одбрамбено – отаџбинског рата са подручја села Доља Барица, као…

24.10.2024 08:28

news
ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ СТИПЕНДИЈА

За редовне студенте друге, треће, четврте, пете и шесте године, као и студенте прве године из одређених категорија, са пребивалиштем у општини Брод. Рок за подношење пријава је 45 дана.

23.10.2024 14:54

news
"ОКТОБАРСКА СМОТРА ФОЛКЛОРА" У БРОДУ ОКУПИЛА ДОБРЕ ПРИЈАТЕЉЕ

Културно-умјетничко друштво (КУД) “Лијешће” у недјељу, 20. октобра је заједно са својим гостима приредило вече за памћење. На 17. по реду “Октобарској смотри фолклора” окупило се око стотину фолклораша из…

20.10.2024 20:42