+387 53 610 116

Вијести

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод – oбавјештење за јавност

Аутор: admin | Ажурирано: 1 Jula, 2021 у 07:15

Одсјек за послове заштите и спасавања општине Брод обавјештава грађане Брода и ширу јавност да су од јутрос, од 8 часова, ЕОД ''А'' тимови Републичке управе Цивилне заштите Републике Српске (РУЦЗ РС) из Пала и Требиња, започели опсежне противминске активности у подручју ријечног корита ријеке Саве, односно ријечног острва Ада.

Противминске активности се изводе методом мануелне претраге и прегледа копненог дијела терена овог ријечног острва на евентуално присуство експлозивних средстава заосталих из рата и то непосредно испод самог савског моста, односно западно и источно од моста, око носећих стубова моста, те ужег подручја приобаља.

Радови ће бити извођени само радним данима и то у периоду од 6 до 14 часова.

Моле се грађани-шетачи, купачи и риболовци да се у наведеном временском периоду без велике нужде не задржавају на савском шеталишту, приобаљу или на води, односно непосредно око подручја  Аде и испод подручја самог моста.

Цивилна заштита грађанима такође упућује обавјештење да своја возила не паркирају на пролазима према шеталишту или на путним правцима према плажи, на западном дијелу купалишта.

Ово се посебно односи на прилаз шеталиштиу западно од зграде Поште.

Купање грађана на уобичајеном дијелу купалишта на западном дијелу Аде у правцу зграде Општинске управе до правца Фреш бара се не забрањује.

news
ЕВО КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА ПРИКЉУЧКЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ И КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ

Мјештани улица 1. Српског батаљона и Пилота Бранка Пјанића могу подносити захтјеве за прикључење домаћинстава на новоизграђену канализацину мрежу. Захтјеви се подносе Јавном комуналном предузећу „Комвод“, а такса, материјал и…

23.04.2024 16:35

news
ПОЧЕЛА КАМПАЊА "ЛАКО ЈЕ ПОЈАС ВЕЗАТИ!"

Министарство саобраћаја и веза, Министарство унутрашњих послова, Министарство здравља и социјалне заштите, Агенција за безбједност саобраћаја, Ауто-мото савез Републике Српске, Јединице локалних самоуправа и РТРС као медијски партнер у периоду…

23.04.2024 11:57

news
ВАСКРШЊИ БАЗАР У ГРАДСКИ ПАРК ДОВОДИ ДВАДЕСЕТАК ИЗЛАГАЧА

Туристичка организација општине Брод у петак, 26. априла 2024. године у Градском парку организује Васкршњи базар који ће окупити двадесетак излагача. „С обзиром на то да имамо солидан број пријављених,…

23.04.2024 10:32