+387 53 610 116

Вијести

ОДРЖАНА ГРУПНА ДИСКУСИЈА О КРЕИРАЊУ ОМЛАДИНСКИХ ПОЛИТИКА У ОПШТИНИ БРОД

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 13 Jula, 2024 у 14:31

Важно је да се глас младих што више чује, главни је закључак прве Групне дискусије о креирању омладинских политика на подручју Општине Брод коју су данас одржали представници Општине Брод уз подршку Националног демократског института (NDI).

На дискусији у просторијама Центра за промоцију младих на адреси 26. августа 1а присутни су имати прилику да размијене искуства, очекивања, информације, ставове и идеје које су од великог значаја за обликовање будућности наше општине.

Једна од учесница данашње расправе Ана Цвијић из Центра за промоцију младих изнијела је своје мишљење о томе шта би требало да постане дио документа који се тиче млађе популације Брођана.

"Већ имамо доста спортских дешавања и културних манифестација, али би их свакако могло бити више. Мислим да овакве јавне расправе могу да поправе положај омладине, а најбитније од свега је да и остали млади искажу своје мишљење и да се њихова мишљења уваже и да можда додамо још нешто што већ нисмо имали овдје у Броду", нагласила ја Ања.

Међу учесницима данашње дискусије били су и гости из Сарајева. Једна од њих истакла је да је најјачи утисак на њу оставило опредјељење актуелне администрације да сву могућу пажњу усмјери на то да живот људи у Броду буде што квалитетнији и садржајнији.

"У данашње вријеме када то чујете од некога ко је представник једне мале локалне заједнице и који такву изјаву поткрепљује низом врло паметно организираних активности у које укључује младе, старе, људе различитих профила ... од различитих спортских дешавања, културних дешавања, квизова у пабовима, гастро натјецања и каже да је фокус једне мале локалне заједнице ангажирати људе и учинити живот тим људима испуњенијим, квалитетнијим, ја вјерујем да је то прича која треба да се дијели као добар примјер организације мале локалне заједнице која је оријентирана према људима", казала је она.

Као представник општинске администрације групну дискусију је предводио Брацо Стевановић.

"Основна важност оваквих јавних расправа, како у нашој заједници, тако и у другим локалним заједницама јесте прикупљање мишљења грађана, односно неких фокус група и других група грађана на неку тему. Данашња тема је била креирање омладинских политика, а Општина Брод за сва важна питања тражи мишљење грађана, те се надамо да ће у будућности и одзив грађана бити значајно већи", нагласио је Стевановић.

Он је истакао да је један од закључака ове групне дискусије да постоји потреба за креирање омладинске политике Општине Брод, те да се то може спровести кроз посебан дио јединице локалне управе који би се бавио питањима младих људи и гдје би млади на једном мјесту могли добити информације везане за сва питања која њих занимају.

Стевановић је нагласио да је ово тек прва у низу јавних расправа који се тичу младих, те уједно искористио прилику да позове што више грађана да се у њих укључе.

"Као јединица локалне управе вољели бисмо да људи испрате локалне медије, те прате активности локалне управе, како општинску страницу, тако и Радио Брод да би се информисали о тачним датумима и времену одржавања будућих јавних расправа", поручио је он.

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41

news
СЛАВА СЕЛА ПОНОВО ОКУПИЛА БРОЈНЕ ПОЛОЈЧАНЕ

Литургијом у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу, чином освећења славског колача, свечаном литијом око храма и народним весељем данас је у Полоју прослављена слава села – Павловдан. Премда…

13.07.2024 16:50