+387 53 610 116

Вијести

ОБИЉЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ЖЕНА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 9 Marta, 2022 у 09:13

У свим јавним установама, институцијама општине Брод као и организацијама и удружењима обиљежен је међународни Дан жена. Овај празник се у Броду обиљежава приредбама у свим предшколским и школским установама, као и пријемима унутар радних колектива.

Традиционално општинска Борачка организација, уз подршку локалне управе, организује пријем и дружење са мајкама погинулих бораца у протеклом одбрамбено-отаџбинском рату. У Борачкој организацији истичу да су свјесни чињенице да мајкама које су изгубиле своје синове туга и бол не престају никад и да ниједан дан за њих не представља срећу, али да ипак траже начин да им бар мало олакшају свакодневницу.

У удружењу „Корак наде“, поводом Међународног дана жена, уприличен је пријем за чланове и њихове мајке. „Ове године празник обиљежавамо и израдом честитки на којим радимо последњих неколико недјеља. Све честитке су уникатне, ручно рађене на нашим креативним радионицама и могу да послуже као лијеп поклон“, рекла је Гордана Ковачевић, предсједница удружења.

У средњошколском центру „Никола Тесла“, међународни Дан жена обиљежен је хумористичном представом.  Глумци, чланови школске драмске секције, послали су јасне свевременске поруке – жене треба цијенити, вољети и указивати им поштовање сваког дана у години.

Начелник општине и предсједник Скупштине општине Брод уприличили су поводом 8. марта пријем за раднице општинске управе. „Овом приликом желим да честитам Дан жена свим дамама. Ово је прилика да се окупимо и захвалимо највриједнијем дијелу ове организације на свему што раде да би рад институције и живот грађана био бољи. Мислим да насмијана лица наших радница говори довољно о искрености односа општинске управе према њима, и мислим да су колегијални однос и атмосфера међу радницима све бољи“, рекао је Зоран Видић, начелник општине.

Извор: Информативни портал Радио Брода - појединачне новости са ових догађаја можете прочитати на овом порталу.

news
НАЧЕЛНИК ОПШТИНЕ О ИЗВЈЕШТАЈУ О РАДУ ЗА 2023. ГОДИНУ

Одборници Скупштине општине Брод су јуче, 28. марта 2024. године на 36. редовној сједници усвојили Извјештај о раду начелника општине и општинске управе за 2023. годину. Начелник општине Зоран Видић…

29.03.2024 08:48

news
УСВОЈЕН ИЗВЈЕШТАJ О РАДУ НАЧЕЛНИКА И ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

На данас одржаној 36. редовној сједници Скупштине општине (СО) Брод одборници су усвојили укупно 18 тачака. Између осталог, усвојен је и Извјештај о раду начелника општине и општинске управе за…

28.03.2024 16:49

news
КОМЕДИЈА „КАКО? ... И ЗАШТО УБИТИ МУЖА?“ У СРИЈЕДУ ПРЕД БРОДСКОМ ПУБЛИКОМ

У амфитеатру Средњошколског центра „Никола Тесла“ у сриједу, 3. априла биће изведена представа „Како и зашто убити мужа?“. Ријеч је о комедији редитеља Радомира Радета Вукотића који је режирао и…

27.03.2024 09:16