+387 53 610 116

Вијести

ОБЕЗБИЈЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ЗАМЈЕНУ ДИЈЕЛА ВАЊСКЕ СТОЛАРИЈЕ У БРОДСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 13 Septembra, 2024 у 11:52

Представници Општине Брод и Федералног министарства за избјегла и расељена лица потписали су данас у Сарајеву уговор о реализацији пројекта замјене вањске столарије на згради Дома здравља у Броду, чији је циљ унапређење енергетске ефикасности објекта.

Овај значајан пројекат, вриједан је 87 427,08 КМ. Федерално министарство за избјегла и расељена лица је препознало потребу за унапређењем услова рада и боравка у здравственим установама у Броду.

Потписивање уговора су озваничили представници Општине Брод, бродског Дома здравља и ресорног министарства, а пројекат ће обухватити комплетну замјену дотрајале вањске столарије како би се смањили губици енергије, побољшала изолација и осигурали бољи о за пацијенте и особље.

"Овом приликом желим изразити искрену захвалност на одобрењу пројекта који ће значајно допринијети побољшању услова живота избјеглих и расељених лица. Подршка Федералног министарства за избјегла и расељена лица и Општине Брод и посвећеност овом важном питању су неизмјерно значајни за заједницу, а реализација пројекта ће омогућити напредак на многим нивоима", рекао је Јеремић и додао:

"Залагање за права и потребе најрањивијих чланова друштва је за сваку похвалу, а ово одобрење пројекта представља конкретан корак према бољој будућности. Надамо се да ћемо и у будућности имати прилику сарађивати на сличним иницијативама које су од користи за заједницу."

У име Општине Брод уговор је потписао шеф кабинета начелника Вања Николић.

"Морам да кажем да је ово само наставак успјешне сарадње Општине Брод и Министарства расељених особа и избјеглица ФБиХ. Задовољство ми је што ће захваљујући овом пројекту здравствени радници нашег Дома здравља добити боље услове за рад, јер се заиста труде да пруже максималну његу нашим суграђанима", поручио је Николић.

Из Федералног министарства за избјегла и расељена лица истакли су да је подршка оваквим пројектима од великог значаја, посебно за заједнице које су директно погођене посљедицама рата, те да ће улагања у инфраструктуру здравствених установа позитивно утицати на квалитет живота повратничке популације.

Радови на замјени столарије започет ће у наредним мјесецима, а очекује се да буду завршени у складу с планираном динамиком, уз минималне прекиде у раду Дома здравља.

news
СЛУЖЕН ПОМЕН ВОЈИСЛАВУ ГОРАНОВИЋУ, ПРВОЈ ЖРТВИ РАТА У БиХ

Испред спомен-плоче у кругу некадашњег предузећа „Грамат“ у Горњем Клакару данас је служен помен и одата почаст Војиславу Горановићу, који је на радном мјесту погинуо од артиљеријске гранате испаљене 16.…

16.09.2024 12:44

news
ОБЕЗБИЈЕЂЕНА СРЕДСТВА ЗА ЗАМЈЕНУ ДИЈЕЛА ВАЊСКЕ СТОЛАРИЈЕ У БРОДСКОМ ДОМУ ЗДРАВЉА

Представници Општине Брод и Федералног министарства за избјегла и расељена лица потписали су данас у Сарајеву уговор о реализацији пројекта замјене вањске столарије на згради Дома здравља у Броду, чији…

13.09.2024 11:47

news
СЕЗОНА ГРИЈАЊА ПОЧЕЋЕ НА ВРИЈЕМЕ, ПРОБЕ СИСТЕМА ОД 1. ОКТОБРА

Сезона гријања у Броду почеће на вријеме, 15. октобра, и трајаће до 15. априла, потврђено је у Јавном комуналном предузећу „Комвод“, које управља системом даљинског гријања. Према ријечима Нове Шљивића…

10.09.2024 11:27