+387 53 610 116

Вијести

Начелник Видић пожелио добродошлицу дјеци с Космета

Аутор: admin | Ажурирано: 22 Juna, 2021 у 11:04

За дјеца с Косова и Метохије која бораве у породицама својих вршњака у Броду начелник општине Зоран Видић  данас је у Светосавском дому, при храму Покров пресвете Богородице, уприличио пријем и том прилико дјеци и њиховим наставницима пожелио угодан боравак у нашој општини, те им уручио пригодне поклоне.

Након посјете православном храму, Видић је истакао да је општина Брод и ове године  широм отворила врата  за шеснаесторо дјеце из Грачанице са Косова и Метохије, и настоји бити добар домаћин.

Изразио је наду да ће пријатељства која стекну оставити неизбрисив траг сјећања на посјету бродској општини и бити залог будућег дуготрајног братског пријатељства.

Ове године у Републици Српској борави око 450 дјеце са Косова и Метохије и њихових наставнике. Домаћини су породице из Брода, Приједора, Језера, Брчког, Прњавора, Требиња, Челинца, Шамца и Милићима.

Начелник Видић се захвалио свима који су помогли реализацију овог значајног пројекта који, према његовој оцјени, значи повезивање истог народа, вјере и сарадње образовних институција.

news
ОБИЉЕЖЕНО 79 ГОДИНА ОД ОСЛОБОЂЕЊА БРОДА У ДРУГОМ СВЈЕТСКОМ РАТУ

Полагањем вијенаца и цвијећа на Спомен-костурницу жртвама фашистичког терора и спомен-плочу убијеним Јеврејима данас је у Броду обиљежено 79 година од ослобођења општине у Другом свјетском рату. Молитву страдалим Јеврејима…

19.04.2024 12:02

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44