+387 53 610 116

Вијести

КОНСТИТУИСАН САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР ГРАЂАНА ОПШТИНЕ БРОД

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 9 Jula, 2024 у 09:14

Весна Милошевић изабрана је за предсједавајућу, а Станко Черек за замјеника предсједавајуће Савјетодавног одбора грађана општине Брод. Одлучено је то на првој Конститутивној сједници којa је одржана јуче, 8. јула у просторијама Општине Брод.

Присутни чланови су усвојили и Пословник о раду којим је дефинисан начин рада Савјетодавног одбора, а посебно сазивање састанака, рад на састанцима, начин доношења одлука и аката, записник о раду, улога Општине, те друга питања од значаја за рад Савјетодавног одбора.  

Ово савјетодавно тијело броји седам чланова, чији састав је прописан одредбама члана 5. Одлуке о оснивању Савјетодавног одбора, број: 02/041-7/24 од 26.03.2024. године.

Чланови Савјетодавног одбора се у свом раду воде начелом законитости консензуса, једнакости и транспарентности  чиме су све стране потпуно информисане и упознате с активностима које Савјетодавни одбор предузима у свом раду, при чему су сви чланови Савјетодавног одбора равноправни у изношењу својих ставова при доношењу одлука.

Потврдно гласање већине именованих чланова Савјетодавног одбора грађана представља кворум присутних на сваком састанку. Одлуке се доносе већинским бројем гласова, након што сваки члан добије прилику да отворено изрази своје мишљење.

За рад и одлучивање потребно је да састанку присуствује натполовична већина изабраних чланова Савјетодавног одбора.

Административно-техничке послове за потребе Савјетодавног одбора, као што су, између осталих,  израда позива, дневног реда и записника за потребе организовања и реализацију састанака Савјетодавног одбора, обавља Одјељење за општу управу општине Брод.

Мандат предсједавајуће и замјеника предсједавајуће траје 24 мјесеца, односно двије године. Избор чланова Савјетодавног одбора за сваки наредни мандат врши се расписивањем новог Јавног позива, на начин прописан Правилником.

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41

news
СЛАВА СЕЛА ПОНОВО ОКУПИЛА БРОЈНЕ ПОЛОЈЧАНЕ

Литургијом у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу, чином освећења славског колача, свечаном литијом око храма и народним весељем данас је у Полоју прослављена слава села – Павловдан. Премда…

13.07.2024 16:50