+387 53 610 116

Вијести

ЕКИПА “ЗУСОП” ИЗ БОРОВА ОСВОЈИЛА ТРОФЕЈ “ТУРНИРА ПРИЈАТЕЉА БРОД 2024”

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 22 Oktobra, 2024 у 13:21

На 13. по реду Међународном турниру ветерана у малом фудбалу "Турнир пријатеља Брод 2024" који је одржан у суботу, 19. октобра у велкој дворани Спортско-културног центра прво мјесто припало је екипи Завичајно удружење Срба Озрена и Посавине (ЗУСОП) из Борова.

Друго мјесто освојили су организатори, Српско спортско удружењE "Пријатељи", а треће ветерани Фудбалског клуба "Партизан" из Горње Трнове. Четвртопласирана екипа је ЛТБ Београд.

Најбољим играчем проглашен је Дариан Дујковић (ЗУСОП Борово). Најбољи стријелац је Милан Стјепановић (ССУ "Пријатељи"), а најбољи голман Миле Илић (ФК "Партизан").

Диплому за фер плеј добила је екипа ЛТБ Београд, док су захвалнице уручене Општини Брод и Туристичкој организацији општине Брод, као покровитељу, односно спонзору турнира.

Пехаре, дипломе и захвалнице уручили су предсједник Предсједништва ССУ "Пријетељи" и секретар овог удружења Мирун Јокановић и Дејан Митрић, те директор Туристичке организације Горан Вукојевић.

Тринаести по реду међународни турнир ветерана организовало је данас у великој дворани Спортско-културног центра у Броду ССУ "Пријатељи" у склопу Октобарских свечаности слободе.

Сви учесници су прије почетка турнира положили вијенце код централног спомен-обиљежја погинулим борцима Одбрамбено-отаџбинског рата на Тргу патријарха Павла, а потом су посјетили спомен собу гд‌је су од предсједника Предсједништва Борачке организације општине Брод Зорана Видића могли да чују више о борбама које су се током рата водиле, као и о онима који су се изборили за слободу Брода.

Турнир је почео минутом ћутања за све погинуле борце, те интонирањем химни "Моја Република" и "Боже Правде".

На отварању турнира Синиша Грабовац је у име Српског спортског удружења "Пријатељи" честитао свим Брођанима дане слободе, те пожелио "да овај град плови још дуго у миру".

"Ми већ 13 година окупљамо четири екипе. Углавном су то стари добри знанци. Ове године имамо и наше нове пријатеље, а то су ветерани Фудбалског клуба "Партизан" Горња Трнова са којима је наш суграђанин поп Ведран Бардак", истакао је Грабовац и додао:

"Надамо се да ће овај турнир да траје, јер ипак, 13 година је једна велика традиција".

А у стварању те традиције редовно учествује и екипа из Борова.

"Ми смо редовни гости овог турнира. Врло радо се одазивамо код наших пријатеља и они долазе код нас на дружења и ако да Бог идући петак се видимо у Борову на "Озренско-посавској забави", казао је Велибор Недић, представник Завичајног удружења Озрена и Посавине из Борова.

Ветерани Фудбалског клуба "Партизан" из Доње Трнове код Угљевика су први пут учесници овог турнира, а њихов предсједник, Ведран Бардак, иначе поријеклом Брођанин, имао је само ријечи хвале за организацију данашњег турнира.

"Моји ветерани су одушевљени и дочеком и бројем учесника и лијепим и коректним дружењем. Ако Бог да да дођемо и наредних година, али и да нама пријатељи наши из Брода дођу у Угљевик", нагласио је Бардак.

У име Општине Брод фудбалске ветеране је поздравио Мирослав Вуковић, начелник општинског од‌јељења за финансије.

"Ово је само једна од активности "Октобарских свечаности слободе" и Општина Брод труди се да свима изађе у сусрет. Ово је спортски викенд, поред овог турнира, можемо да уживамо и у другим спортским догађајима. Јутрос су играли кошаркаши, вечерас рукометаши, сутра играју одбојкаши и футсалери, а имамо и уличну трку и позивам све Брођане да дођу и подрже наше спортисте", изјавио је Вуковић.

Након званичне церемоније додјеле пехара и признања, учесници турнира су дружење наставили у ресторану "Пријатељи".

news
У НЕДЈЕЉУ ПОМЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ЖРТВАМА РАТА СА ПОДРУЧЈА ДОЊЕ БАРИЦЕ

Борачка организација општине Брод обавјештава грађане да ће у недјељу, 27. октобра бити служен помен парастос погинулим борцима и жртвама Одбрамбено – отаџбинског рата са подручја села Доља Барица, као…

24.10.2024 08:28

news
ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ СТИПЕНДИЈА

За редовне студенте друге, треће, четврте, пете и шесте године, као и студенте прве године из одређених категорија, са пребивалиштем у општини Брод. Рок за подношење пријава је 45 дана.

23.10.2024 14:54

news
"ОКТОБАРСКА СМОТРА ФОЛКЛОРА" У БРОДУ ОКУПИЛА ДОБРЕ ПРИЈАТЕЉЕ

Културно-умјетничко друштво (КУД) “Лијешће” у недјељу, 20. октобра је заједно са својим гостима приредило вече за памћење. На 17. по реду “Октобарској смотри фолклора” окупило се око стотину фолклораша из…

20.10.2024 20:42