+387 53 610 116

Вијести

ЕВО КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА ПРИКЉУЧКЕ НА КАНАЛИЗАЦИОНУ МРЕЖУ И КОЛИКО ЋЕ ВАС КОШТАТИ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 23 Aprila, 2024 у 16:35

Мјештани улица 1. Српског батаљона и Пилота Бранка Пјанића могу подносити захтјеве за прикључење домаћинстава на новоизграђену канализацину мрежу. Захтјеви се подносе Јавном комуналном предузећу „Комвод“, а такса, материјал и радови се плаћају по важећем цјеновнику предузећа.

Технички директор Комвода, Ново Шљивић, рекао је да је остављена могућност да грађани у властитој режији изврше ископ, набавку и полагање цијеви од својих објеката до прикључних шахтова, уз надзор представника Комвода.

"Сваки будући корисник канализационе мреже треба да плати таксу за прикључење од 234 КМ. Ту није урачунат рад и материјал потребан да би Комвод извшио прикључење објекта на систем. Међутим, оставили смо могућност да будући корисници сами ураде тај дио посла, уз надзор представника комуналног предузећа. У том случају, сем таксе коју је могуће платити у три рате, будући корисници не морају плаћати наше услуге, што је повољнија околност", рекао је Шљивић.

Начелник Одјељења за просторно уређење, стамбено-комуналне послове и екологију,  Војислав Милосављевић, раније је изјавио да је 21. марта извршена примопредаја изведених радова између општине Брод и предузећа „МГ Минд“ .

Према његовим ријечима у ове двије улице у Мјесној заједници Бродско поље 2 изграђено је око километар канализационе мреже, а вриједност инвестиције, коју су суфинансирали општина Брод и Влада Републике Српске, износила је 380.000 КМ.

(Радио Брод / Д.И.)

news
ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ВАСКРШЊИХ ПРАЗНИКА

Свим грађанима Брода, вјерницима православне вјеросиповјести, упућујемо најискреније честитке поводом великог хришћанског празника Васкрса и желимо свима да ове дане прославе у миру, обиљу и радости, уз традиционални поздрав: Христос…

03.05.2024 09:23

news
СЈЕЋАЊЕ НА ОСАМ ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ИЗ ЛИЈЕШЋА

У Лијешћу је данас, код спомен обиљежја у порти цркве Свете Тројице организовано сјећање на српске борце погинуле у одбрани српских села 2. маја 1992. године. Евоцирајући сјећање на трагично…

02.05.2024 17:53

news
ЧЕСТИТКА ПОВОДОМ ПРАЗНИКА РАДА

Поводом 1. маја, Међународног празника рада, свим грађанима општине Брод желимо да честитамо овај празник, те да се сви подсјетимо на борбе за већа права радника и значај солидарност, не…

30.04.2024 22:11