+387 53 610 116

Вијести

Дјеца са Косова и Метохије стигла у Брод

Аутор: admin | Ажурирано: 21 Juna, 2021 у 07:06

Шеснаесторо дјеце, ученика 7. разреда ОШ'' Краљ Милутин'' из Грачанице, са Косова и Метохије, стигло је јуче у Брод у седмодневну посјету својим вршњацима.

Шеф кабинета начелника општине Вања Николић дочекао је дјецу испред  спортско-културног центра, те навео да општина Брод већ неколико година активно учествује у пројекту ''Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске''.

-Захвалио бих се родитељима и директору основне школе ''Свети Сава'', као и свим грађанима који ће бити домаћини овој дјеци седам дана,- истакао је Николић и додао да ће општина обезбиједити све што је потребно да би дјеци боравак у Броду био што угоднији.

-Између осталог, дјеца ће имати и бесплатан улаз на Градске базене,- рекао је Николић.

Директор основне школе ''Свети Сава'' ,Брано Гојковић, нагласио је да су и ученици и њихови родитељи са задовољством прихватили да буду добри домаћини дјеци са Космета која ће боравити у Броду.

У пратњи ученика су двије наставнице ОШ ''Краљ Милутин'', Дијана Милкић и Бојана Секулић.

Секулић је овом приликом нагласила да су осјећања која преовладавају код дјеце и особља прелијепа, те да свега овог не би било да није људи великог срца какво имају људи Републике Српске.

-Такође, хвала и породицама које су нас заиста срдачно прихватиле. Имамо само ријечи хвале,- река је Секулић.

У оквиру седмодневног боравка дјеце са Косова и Метохије у општини Брод, планиран је и званични пријем код начелника општине, као и одлазак у Бања Луку.

news
ОДРЖАНА 37. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СО БРОД

На данас одржаној 37. редовној сједници СО Брод одборници су расправљали о 17 тачака дневног реда. На почетку сједнице у дневни ред уврштена је и тачка „Приједлог одлуке о усвајању…

25.04.2024 15:10

news
ОБЈАВЉЕНЕ РАНГ ЛИСТЕ ЗА БАЊСКО ЛИЈЕЧЕЊЕ

Обавјештавају се чланови породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди и жртве ратне тортуре, који су се пријавили на Јавни позив за бањску рехабилитацију у 2024. години, који је расписан од…

24.04.2024 11:21

news
ПОЕТСКО ВЕЧЕ У БРОДУ

Народна библиотека „Бранко Ћопић“ сутра, 25. априла са почетком у 18:00 часова у Хотелу “Onix” организује Поетско вече са Миленком А. Поповићем и пријатељима. Пјесник ће говорити о књизи „Два…

24.04.2024 09:47