+387 53 610 116

Вијести

До краја године завршетак радова на санацији Савског насипа

Аутор: admin | Ажурирано: 28 Juna, 2021 у 13:49

Реализација пројекта ''ТГ 29'', који обухвата санацију и реконструкцију Савског насипа и канала Сава-Укрина одвија се свакодневно, а завршетак овог обимног посла, који ће у великоj мјери побољшати заштиту општине Брод од поплава, планиран је до краја године.

Санацијом Савског насипа, према наводима руководиоца Подсектора плавног подручја Ивањско поље, Анета Михајлова, обухваћена је санација брањене стране насипа од Колибарског пута до Камена у Клакару, свих клизишта са обје стране насипа, мјеста процјеђивања. Михајлов је навео да је добар дио радова изведен, а прошле године завршена је санација бетонског парапетног зида на Омладинском насипу.

-Дуж Савског насипа, од Колибарског пута до Камена у Клакару гради се канал за одводњу оборинских и подземних вода до препумпних станица, врши се замјена материјала на критичним дионицама, зацјевљују све узлазно-силазне рампе, поставља филтрациони слој и гради берма као ојачање насипа а која ће омогућити саобраћај, односно приступ машинама како би ефикасније одржавали насип, и у случају потребе интервентно реаговали-, казао је Михајлов.

Михајлов је навео да су тренутни радови на Савском насипу подијељени на три дионице.

Говорећи о санацији канала Сава-Укрина, у дужини од 13.586 метара, Михајлов је прецизирао да је извршено измуљавање канала, профилисање, санација  косина берме те уређење и пошљунчавање круне насипа.

-Поменутим радовима, у оквиру пројекта ''ТГ29'' чија је вриједност око 3 милона КМ, обухваћени су и радови уређења средњег ободног канала у дужини од 4.200 метара и доводног канал за рибњак у Сијековцу дужине 4.400 метара

Послије санације Савског насипа општину Брод чекају нове инвестиције.  У току је израда пројектне документације за уређење 30 километара мелирационих канала, а за наредну годину планирана је санација црпних станица Ивањско поље 1 и 2.

-Вриједност санације црпних станица је око 3 милона КМ. Биће уграђена три нова агрегата а постојећи ремонтовани. Такође,  у оквиру овог пројекта биће санирани и објекти црпних станица-, навео је Михајлов.

news
УСВОЈЕН ИЗВЈЕШТАJ О РАДУ НАЧЕЛНИКА И ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ

На данас одржаној 36. редовној сједници Скупштине општине (СО) Брод одборници су усвојили укупно 18 тачака. Између осталог, усвојен је и Извјештај о раду начелника општине и општинске управе за…

28.03.2024 16:49

news
КОМЕДИЈА „КАКО? ... И ЗАШТО УБИТИ МУЖА?“ У СРИЈЕДУ ПРЕД БРОДСКОМ ПУБЛИКОМ

У амфитеатру Средњошколског центра „Никола Тесла“ у сриједу, 3. априла биће изведена представа „Како и зашто убити мужа?“. Ријеч је о комедији редитеља Радомира Радета Вукотића који је режирао и…

27.03.2024 09:16

news
ПРЕДСТАВНИЦИ БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ РС ОДРЖАЛИ СЈЕДНИЦУ У БРОДУ

Након обиљежавања 32. годишњице страдања цивила у Сијековцу, у Броду су одржане сједнице Одбора породица погинулих и заробљених бораца, Одбора ратних војних инвалида БОРС-а, те сједница Предсједништва Борачке организације Републике…

26.03.2024 18:03