+387 53 610 116

Вијести

ДОГОВОР О ПИТАЊУ СНАБДИЈЕВАЊА ПИТКОМ ВОДОМ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 6 Jula, 2022 у 11:01

На тему рјешавања проблема снабдијевања пијаћом водом домаћинстава у бродским селима Доња и Горња Барица, те Костреша и Нових Лужана на дервентском подручју, јуче су разаговарали руководства Брода и Дервенте.

Начелник Брода Зоран Видић, изјавио је да очекује да ће до краја године бити ријешено ово вишедеценијско питање. Он је напоменуо да  потрошачи у поменутим селима и сада имају воду, али техничку, лошег квалитета.

-На подручју Горње и Доње Барице и Костреша има око 230 потрошача, од којих је највећи дио на подручју села која припадају бродској општини. На састанку са руководством Дервенте постигнут је договор да потрошачи добију питку воду из дервентског водовода, односно да се проблем ријеши изградњом вода који ће спојити резервоар на Бијелом брду и постојећи у Кострешу-, рекао је Видић.

Према његовим ријечима, са градоначелником Симићем и руководствима комуналних предузећа, договорен је начин извођења радова и модел финансирања који подразумјева да двије локалне заједнице једнаким износима подмире трошак инвестиције која је процјењена на 100.000 КМ.

-Пред нама су разговори са мјештанима које намјеравамо упознати са детаљима пројекта и вјерујем да ћемо до краја године кренути са конкретним радовима. Општина Брод и Град Дервента финансираће укупан пројекат, а евентуални трошак мјештани могу имати код замјене водомјера -, додао је Видић. Састанак делегација који је одржан у Дервенти, предводили су начелник Брода Зоран Видић и градоначелник Дервенте Милорад Симић, а у разговорима су учествовали и директори комуналних предузећа „Комвод“ Бобан Ђурђевић и „Команалац“ Денис Пијетловић.

Извор: Радио Брод

news
ОБЈАВЉЕНЕ РАНГ ЛИСТЕ ЗА БАЊСКО ЛИЈЕЧЕЊЕ

Обавјештавају се чланови породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди и жртве ратне тортуре, који су се пријавили на Јавни позив за бањску рехабилитацију у 2024. години, који је расписан од…

24.04.2024 11:21

news
ПОЕТСКО ВЕЧЕ У БРОДУ

Народна библиотека „Бранко Ћопић“ сутра, 25. априла са почетком у 18:00 часова у Хотелу “Onix” организује Поетско вече са Миленком А. Поповићем и пријатељима. Пјесник ће говорити о књизи „Два…

24.04.2024 09:47

news
ПОЧЕЛA САНАЦИЈА МАКАДАМСКИХ ПУТЕВА НА ПОДРУЧЈУ БРОДА

На подручју општине Брод  у току су радови на санацији и уређењу  локалних макадамских путева и улица. Технички директор комуналног предузећа „Комвод“ Ново Шљивић, рекао је да се активност реализује…

24.04.2024 07:04