+387 53 610 116

Вијести

ДОБИЛИ СМО ПОБЈЕДНИКЕ 5. БРОДСКЕ УЛИЧНЕ ТРКЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 22 Oktobra, 2024 у 13:39

Урош Гутић, члан Атлетског клуба (АК) "Борац" из Бањалуке и Јелена Гајић, чланица АК "Прњавор" побједници су пете по реду Уличне трке на 5 километара, која је у недјељу, 22. октобра одржана у Броду.

"Трчао сам и на првој трци у Броду, од почетка сам само једну трку пропустио. Организација је, као и претходних година на нивоу. Увијек је фина атмосфера, у финишу има много публике и то ми се свиђа", поручио је Урош, коме је ово трећа узастопна побједа у Броду.

Он је стазу дугу 5 километара истрчао за 15:37, те је иза себе оставио Антонија Ђурчевића (15:49) и Брођанина Ђорђа Ћерића (17:07).

Најуспјешнија у женској конкуренцији била је најбоља атлетичарка у Босни и Херцеговини, Јелена Гајић која је на ове године први пут учестовала на бродској трци.

"Задовољна сам својим резултатом, задовољна сам учесницима. Жељела бих свима честитати који су учествовали и организација је била на добром нивоу", казала је она и додала да се нада да ће се у Брод вратити и наредне године.

Јеленино вријеме је било 21:40. Девет стотинки спорија је била Јована Радуловић, док је треће мјесто припало Дијани Терзић (22:19).

Поред трке за одрасле и ове године одржане су трке за дјевојчице и дјечаке и то у три категорије. Данас је у Броду трчало око 350 малишана, а ово је посебан догађај, нарочито за оне најмлађе учеснике.

Најбржа међу дјевојчицама у категорији од 4 до 6 година била је Милица Дамјановић. Друго мјесто припало је Марији Рити Пејић, а треће Јелени Ковачевић.

У истој категорији најбрижи међу дјечацима био је Филип Милојевић. Други је на циљ стигао Лука Џабић, а трећи Павле Зечевић.

Најбржа међу дјевојчицама у категорији од 7 до 10 година била је Софија Шушак, друга је Лана Зечевић, а трећа Мирослава Пантић.

У овој категорији међу дјечацима најбрже је до циља стигао Борко Топић, док су другу и трећи позицију заузели Давид Ђукарић и Стефан Ђукић.

Јована Радуловић је ове године била најбржа од дјевојчица у категорији од 11 до 14 година. Иза себе је оставила Мају Мартић и Тамару Петрушић.

У истој категорији међу дјечацима прво мјесто припало је Давиду Мирковићу, друго Луки Калаби, а треће Ђорђу Трнинићу.

Дипломе за изузетан допринос овој спортској манифестацији добили су Саша Дамјановић и Дарис Мујчин.

Уличну трку организовала је Туристичка организација у склопу "Октобарских свечаности слободе", а генерални покровитељ је Општина Брод.

Као и сваке године, на отварању Уличне трке наступили су чланови "Физио центра" и Клуба аикидио самоодбране "Брод", који су такође учествовали у трци за млађе категорије.

news
У НЕДЈЕЉУ ПОМЕН ПАРАСТОС ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА И ЖРТВАМА РАТА СА ПОДРУЧЈА ДОЊЕ БАРИЦЕ

Борачка организација општине Брод обавјештава грађане да ће у недјељу, 27. октобра бити служен помен парастос погинулим борцима и жртвама Одбрамбено – отаџбинског рата са подручја села Доља Барица, као…

24.10.2024 08:28

news
ОТВОРЕН КОНКУРС ЗА ДОДЈЕЛУ СТИПЕНДИЈА

За редовне студенте друге, треће, четврте, пете и шесте године, као и студенте прве године из одређених категорија, са пребивалиштем у општини Брод. Рок за подношење пријава је 45 дана.

23.10.2024 14:54

news
"ОКТОБАРСКА СМОТРА ФОЛКЛОРА" У БРОДУ ОКУПИЛА ДОБРЕ ПРИЈАТЕЉЕ

Културно-умјетничко друштво (КУД) “Лијешће” у недјељу, 20. октобра је заједно са својим гостима приредило вече за памћење. На 17. по реду “Октобарској смотри фолклора” окупило се око стотину фолклораша из…

20.10.2024 20:42