+387 53 610 116

Вијести

БРОДСКОЈ ВАТРОГАСНОЈ ЈЕДИНИЦИ УРУЧЕНО НОВО ВОЗИЛО

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 20 Aprila, 2022 у 13:28

У просторијама Ватрогасног дома данас је обављена примопредаја командног возила чиме је бродска професионално ватрогасно-спасилачка јединица постала богатија за још једно ново возило.

Старјешина јединице Миле Вукман истакао је да ће возило бити коришћено за потребе ватрогасно-спасилачке јединице али и штаба за ванредне ситуације општине Брод.

-Вриједност набављеног возила  марке Лада са погоном 4×4 износила је 35.000 КМ и у потпуности је финансирана средствима општине Брод ,-навео је Вукман.

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да набавка још једног новог возила проведена у оквиру настојања локалне управе да се у континуитету врше активности на опремању и унапређењу услова рада професионалне ватрогасно-спасилачке јединице.

–  У наредном периоду у оквиру општинске Службе за заштиту и спасавање провешћемо све неопходне радње на организовању оспособљавања ронилачке јединице и њено опремање потребном опремом како би ,поред обучености за спасавање на води, могли обављати и активности спасавања под водом. С обзиром да је Брод општина на двије ријеке крајње је вријеме да оформимо и једну овакву јединицу коју ће чинити припадници бродске ватрогасно-спасилачке јединице,- нагласио је начелник Видић.

Извор фото и текст: Радио Брод

news
РАСПИСАН НОВИ ПОЗИВ ЗА ПРОЈЕКТЕ И МИКРОБИЗНИСЕ МЛАДИХ БРОЂАНА

Омладинска банка Брод и Фондација „Мозаик“ су у сарадњи са Општином Брод данас расписали нови позив за пројекте и микробизнисе неформалних група младих. Ријеч је о другом позиву ове године…

18.04.2024 10:26

news
ЂОРЂЕ ЋЕРИЋ ЗА РАДИО БРОД: УВИЈЕК ТЕЖИМ КА ПОСТОЉУ

Најуспјешнији бродски атлетичар – рекреативац Ђорђе Ћерић који је три пута проглашен за најбољег спортисту општине Брод говорио је за Радио Брод о почецима, резултатима и циљевима које је себи…

17.04.2024 10:44

news
ПРОДУЖЕН РОК ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА У САВЈЕТОДАВНИ ОДБОР

Рок за подношење пријава кандидата продужава се до 19.04.2024. године.

17.04.2024 09:20