+387 53 610 116

Вијести

Бродски ватрогасци спремни на све изазове

Аутор: admin | Ажурирано: 24 Juna, 2021 у 09:58

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод, обзиром на техничку опремљеност и људске капаците, у потпуности је спремна да одговори на све изазове у свих 365 дана у години.

У Јединици истичу да је недавно набављено навално возио ''Урал'' стављено у функцију.

-Возило је регистровано, ватрогасци-спасиоци су прошли обуку руковања опремом којом располаже, а захваљујући донацији ''Рафинерији нафте'' резервоар ''Урала'' је напуњен са 300 литара пјенила важног за гашење одређених врста пожара. Ако узмемо у обзир да у возном парку поред ''Махиндре'', возила за техничке интервенције, сада имамо  два нова навална возила, и са другом опремом која је на завидном нивоу, сматрам да можемо одговорити на све изазове који се нађу пред нама-, изјавио је Миле Вукман старјешина Јединице.

Вукман додаје да ће опремање бродских ватрогасаца бити настављено и у наредном периоду, те очекује реализацију набавке нових радних униформи за ватрогасце-спасиоце и додатне опрема за спасавање на води и у поплавама вриједности око 25.000 КМ.

-У току је рализација уговора са фирмом ''Варност електроника'' за испоруку филтера компресора за пуњење изолационих боца са компримираним ваздухом, као и реализација уговора са Институтом за заштиту, екологију и образовање везано за баждарење и унутрашњег прегледа челичних боца и испитивање изолационих апарата-, казао је Вукман.

Вукман сматра да је ПВСЈ већ сада, за наше услове, на завидном нивоу опремљености и спремна да одговори основном задатку- спасавања живота и материјалних добара.

news
ОБЈАВЉЕНЕ РАНГ ЛИСТЕ ЗА БАЊСКО ЛИЈЕЧЕЊЕ

Обавјештавају се чланови породица погинулих бораца, ратни војни инвалиди и жртве ратне тортуре, који су се пријавили на Јавни позив за бањску рехабилитацију у 2024. години, који је расписан од…

24.04.2024 11:21

news
ПОЕТСКО ВЕЧЕ У БРОДУ

Народна библиотека „Бранко Ћопић“ сутра, 25. априла са почетком у 18:00 часова у Хотелу “Onix” организује Поетско вече са Миленком А. Поповићем и пријатељима. Пјесник ће говорити о књизи „Два…

24.04.2024 09:47

news
ПОЧЕЛA САНАЦИЈА МАКАДАМСКИХ ПУТЕВА НА ПОДРУЧЈУ БРОДА

На подручју општине Брод  у току су радови на санацији и уређењу  локалних макадамских путева и улица. Технички директор комуналног предузећа „Комвод“ Ново Шљивић, рекао је да се активност реализује…

24.04.2024 07:04