+387 53 610 116

Вијести

„ЧУДЕСНА ПРИЧА О ПРАВИМ ПРИЈАТЕЉИМА“ БРОДСКИМ ЂАЦИМА ЗА КРАЈ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 10 Juna, 2024 у 13:41

Глумци бањалучког Позоришта младих „ДИС“ данас су у амфитеатру Средношколског центра „Никола Тесла“ извели представу „Чудесна прича о правим пријатељима“.

Ђаци од 1. до 3. разреда, односно од 1. до 4. разреда Основне школе „Свети Сава“, Основне школе „Лијешће“ и подручних школа имали су прилику да уживају у одличној глуми младих глумаца, али и да кроз забаву науче више о значају пријатељства.

„Ријеч је о двојици забављача који имају жељу да буду најбољи забављачи на свијету, а заборављају да имају најбољег друга поред себе и да су њих двојица у ствари један диван тандем“, истакао је редитељ представе Новица Богдановић и додао:

„То је једна весела прича с елементима варијетеа и мађионичарских трикова у којој млада публика може да види која је права вриједност пријатељства, која је чаролија пријатељства и колико смо уствари јачи заједно, као и много других лијепих ствари који дођу онако кроз игру и кроз забаву“.

С обзиром на то да је ријеч о представи намијењеној млађем узрасту, редитељ је одлучио да буде максимално интерактивна. То је, судећи по галами и смијеху који је одзвањао амфитеатром малим Брођанима било врло интересантно.  

„Били су прекрасни данас. Учествовали су у свим сегментима представе, пјевали су заједно са глумцима. Чак су пјевали и прије представе, што је мени било супер јер коју год смо им дјечију пјесму пустили они су знали текст од почетка до краја. Стварно су дивни“, казао је Богдановић.

Јована Броћило, ученица првог разреда Подручне школе Доњи Клакар каже да јој је било лијепо на представи.

„Највише ми се свидјело кад су свирали гитару. Пјевали смо и прије и док је трајала представа“, прича она.

Марко Вукман, ученик четвртог разреда Подручне школе Винска такође каже да му је данас било забавно.

„Представа ми се баш свидјела. Највише ми се свидјело кад су се Миле и Гиле тражили. То је било баш смијешно“, каже он.

Представа „Чудесна прича о правим пријатељима“ је заједнички поклон Општине Брод и Туристичке организације општине Брод ученицима за крај школске године.

news
ПРОГЛАШЕЊЕМ НАЈБОЉИХ ЕКИПА И ДОДЈЕЛОМ ПЕХАРА ЗАВРШЕН 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР „БРОД 2024“

Дводневни осми по реду Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“ завршен је данас, 23. јуна проглашењем најбољих екипа и додјелом пехара. Најуспјешнија екипа у категорији 2013. годиште је…

23.06.2024 18:41

news
ПОЧЕО 8. МЕЂУНАРОДНИ ФУДБАЛСКИ ТУРНИР "БРОД 2024"

Постројавањем екипа, поздравом организатора и генералног покровитеља, те наступом Културно-умјетничког друштва „Душко Трифуновић“ данас је у Броду почео осми Међународни фудбалски турнир за млађе категорије „Брод 2024“. На стадиону Омладинског…

22.06.2024 15:19

news
СТАДИОН ОФК „ПОЛЕТ 1926“ СПРЕМАН ДА ДОЧЕКА МЛАДЕ ФУДБАЛЕРЕ ИЗ ЦИЈЕЛОГ РЕГИОНА (ФОТО)

Овог викенда Брод је домаћин осмог по реду Међународног дјечијег фудбалског турнира „Брод 2024“. Учешће је потврдило осамдесет екипа, подијељених у четири узрасне категорије од 2012. до 2015. годишта. Стадион…

21.06.2024 19:48