+387 53 610 116

Вијести

„ЧУДЕСНА ПРИЧА О ПРАВИМ ПРИЈАТЕЉИМА“ БРОДСКИМ ЂАЦИМА ЗА КРАЈ ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 10 Juna, 2024 у 13:41

Глумци бањалучког Позоришта младих „ДИС“ данас су у амфитеатру Средношколског центра „Никола Тесла“ извели представу „Чудесна прича о правим пријатељима“.

Ђаци од 1. до 3. разреда, односно од 1. до 4. разреда Основне школе „Свети Сава“, Основне школе „Лијешће“ и подручних школа имали су прилику да уживају у одличној глуми младих глумаца, али и да кроз забаву науче више о значају пријатељства.

„Ријеч је о двојици забављача који имају жељу да буду најбољи забављачи на свијету, а заборављају да имају најбољег друга поред себе и да су њих двојица у ствари један диван тандем“, истакао је редитељ представе Новица Богдановић и додао:

„То је једна весела прича с елементима варијетеа и мађионичарских трикова у којој млада публика може да види која је права вриједност пријатељства, која је чаролија пријатељства и колико смо уствари јачи заједно, као и много других лијепих ствари који дођу онако кроз игру и кроз забаву“.

С обзиром на то да је ријеч о представи намијењеној млађем узрасту, редитељ је одлучио да буде максимално интерактивна. То је, судећи по галами и смијеху који је одзвањао амфитеатром малим Брођанима било врло интересантно.  

„Били су прекрасни данас. Учествовали су у свим сегментима представе, пјевали су заједно са глумцима. Чак су пјевали и прије представе, што је мени било супер јер коју год смо им дјечију пјесму пустили они су знали текст од почетка до краја. Стварно су дивни“, казао је Богдановић.

Јована Броћило, ученица првог разреда Подручне школе Доњи Клакар каже да јој је било лијепо на представи.

„Највише ми се свидјело кад су свирали гитару. Пјевали смо и прије и док је трајала представа“, прича она.

Марко Вукман, ученик четвртог разреда Подручне школе Винска такође каже да му је данас било забавно.

„Представа ми се баш свидјела. Највише ми се свидјело кад су се Миле и Гиле тражили. То је било баш смијешно“, каже он.

Представа „Чудесна прича о правим пријатељима“ је заједнички поклон Општине Брод и Туристичке организације општине Брод ученицима за крај школске године.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23