+387 53 610 116

Вијести

У ТОКУ РАДОВИ НА НАСИПАЊУ ТЕРЕНА КОД ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 1 Februara, 2024 у 14:01

Општина Брод је у сарадњи са Јавно комуналним предузећем „КОМВОД“ започела пројекат санације терена у Мјесној заједници Карађорђево, недалеко од градске пијаце. Ријеч је о површини од око 12 000 метара квадратних која је донедавно, између осталог, служила као дивља депонија.

„Док нисмо започели са реализацијом пројекта, на овом мјесту је годинама била бара из које би се љети ширио непријатан мирис, а била је и станиште пацова, змија, жаба и комараца“, истакао је Дејан Ивановић из предузећа „КОМВОД“.

Ивановић је рекао да је на овој локацији временом настала и дивља депонија, те неприступачно и небезбједно подручје. Радници „КОМВОД-а“ су очистили терен, а отпад одвезли на Градску депонију.

„Општина Брод нам је обезбиједила насипни материјал, односно земљу којом ћемо изравнати терен. Дневно се навезе око стотину метара кубних насипног материјала“, објаснили су у „КОМОВОД-у“.

Свакодневно четири камиона довозе насипни материјал, а двије машине и радници „КОМВОД-а“ врше разгртање земље и равнање терена. Планирано је да се радови окончају у што краћем року, а динамика зависи од временских услова.

„Након што се заврши насипање и равнање површине, радници ЈПК 'КОМВОД' вршиће редовно одржавање, те ће ова локација добити на својој употребној вриједности. Бенефите ће, за почетак највише осјетити становници улица Жртава усташког терора, Јована Дучића, али и цијелог подручја око Градске пијаце“, изјавио је Ивановић.  

Због радова на овом терену на коловоз у улици Јована Дучића се навози блато, зато из ЈКП „КОМОВОД“ грађане моле за опрез, разумијевање и стрпљење.

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41

news
СЛАВА СЕЛА ПОНОВО ОКУПИЛА БРОЈНЕ ПОЛОЈЧАНЕ

Литургијом у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу, чином освећења славског колача, свечаном литијом око храма и народним весељем данас је у Полоју прослављена слава села – Павловдан. Премда…

13.07.2024 16:50