+387 53 610 116

Вијести

У ТОКУ РАДОВИ НА НАСИПАЊУ ТЕРЕНА КОД ГРАДСКЕ ПИЈАЦЕ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 1 Februara, 2024 у 14:01

Општина Брод је у сарадњи са Јавно комуналним предузећем „КОМВОД“ започела пројекат санације терена у Мјесној заједници Карађорђево, недалеко од градске пијаце. Ријеч је о површини од око 12 000 метара квадратних која је донедавно, између осталог, служила као дивља депонија.

„Док нисмо започели са реализацијом пројекта, на овом мјесту је годинама била бара из које би се љети ширио непријатан мирис, а била је и станиште пацова, змија, жаба и комараца“, истакао је Дејан Ивановић из предузећа „КОМВОД“.

Ивановић је рекао да је на овој локацији временом настала и дивља депонија, те неприступачно и небезбједно подручје. Радници „КОМВОД-а“ су очистили терен, а отпад одвезли на Градску депонију.

„Општина Брод нам је обезбиједила насипни материјал, односно земљу којом ћемо изравнати терен. Дневно се навезе око стотину метара кубних насипног материјала“, објаснили су у „КОМОВОД-у“.

Свакодневно четири камиона довозе насипни материјал, а двије машине и радници „КОМВОД-а“ врше разгртање земље и равнање терена. Планирано је да се радови окончају у што краћем року, а динамика зависи од временских услова.

„Након што се заврши насипање и равнање површине, радници ЈПК 'КОМВОД' вршиће редовно одржавање, те ће ова локација добити на својој употребној вриједности. Бенефите ће, за почетак највише осјетити становници улица Жртава усташког терора, Јована Дучића, али и цијелог подручја око Градске пијаце“, изјавио је Ивановић.  

Због радова на овом терену на коловоз у улици Јована Дучића се навози блато, зато из ЈКП „КОМОВОД“ грађане моле за опрез, разумијевање и стрпљење.

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24

news
УНАПРИЈЕЂЕЊЕ ШКОЛСТВА ЗА РАЗВОЈ ОПШТИНЕ

У петак 1. марта у сали за састанке општине одржан је други састанак радне групе за област школства. Радна група је именована за учешће у изради приједлога "Стратегије развоја општине…

01.03.2024 13:15