+387 53 610 116

Вијести

У Броду разговарали начелник Видић и градоначелник Станивуковић

Аутор: Radio Brod | Ажурирано: 18 Juna, 2021 у 18:33

img

Нечелник општине Брод Зоран Видић и градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић данас су у Броду одржали сатанак, а у фокусу разговора била су инфраструктурна, колунална и друга питања важна за функционисање двије локалне заједнице.

Видић је истакао да је општинска управа пред себе поставила највише циљеве међу којима је и сарадња са другим локалним заједницама и Бања Луком као највећим градом у Српској.

-У том смислу, посјета Станивуковића Броду је изузетно значајна и сматрам да ће се сарадња општине Брод и града Бања Лука развијати, како на економском, културном, спортском тако и другим пољима важним за наше грађане-, изјавио је Видић.

Градоначленик Станивуковић је изразио задовољство сусретом са начелником Видићем, са којим је, како је рекао, био саборац у скупштинским клупама Народне скупштине Републике Српске.

-То говори да смо тамо исправно радили посао који су људи вредновали и данас се састајемо као начелник и градоначелник. Разговарали о инфраструктурним, комуналним и другим проблемима, али и једној врсти недостајуће подршке институција Републике Српске.

Станивуковић је навео да све што раде у локалним заједницама је огромна жеља да покажу да сви политичари као начелници и градоначелници нису исти.

-Желимо показати да радом можемо другачије, транспаретно, да можемо срдачније, топлије према грађаним. Важно је да оно што желимо радити у нашим локалним заједницама буде детерминанта оног што хоћемо урадити на територији Републике Српске јер сви наши градови и општине морају бити институционално повезани-, изјавио је Станивуковић.

Станивуковић је изразио очекивање да ће начелник Видић ускоро посјетити Бања Луку када ће се конкретизовати сарадња на пољима економије, спорта, културе али и по другим значајним питањима.

news
ОСАМ ГОДИНА САРАДЊЕ СА ОМЛАДИНСКОМ БАНКОМ

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у понедељак 27. 11. 2023. године у сали за састанке општине Брод, презентацијом реализованих пројеката у…

28.11.2023 14:08

news
ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О БУЏЕТУ ЗА 2024. Г. И РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ

Обавјештавају се привредна друштва, привредници, заинтересована лица, грађани, научна и стручна јавност да ће се, поводом Ребаланса буџета Општине Брод за 2023. годину и Буџету Општине Брод за 2024. годину,…

27.11.2023 13:42

news
ПЕДИЈАТAР У ДОМУ ЗДРАВЉА

У току је регистрација пацијената у педијатријски тим за оне који су регистровани у другим локалним заједницама.

27.11.2023 09:18