+387 53 610 116

Вијести

У Броду разговарали начелник Видић и градоначелник Станивуковић

Аутор: admin | Ажурирано: 18 Juna, 2021 у 18:33

Нечелник општине Брод Зоран Видић и градоначелник Бања Луке Драшко Станивуковић данас су у Броду одржали сатанак, а у фокусу разговора била су инфраструктурна, колунална и друга питања важна за функционисање двије локалне заједнице.

Видић је истакао да је општинска управа пред себе поставила највише циљеве међу којима је и сарадња са другим локалним заједницама и Бања Луком као највећим градом у Српској.

-У том смислу, посјета Станивуковића Броду је изузетно значајна и сматрам да ће се сарадња општине Брод и града Бања Лука развијати, како на економском, културном, спортском тако и другим пољима важним за наше грађане-, изјавио је Видић.

Градоначленик Станивуковић је изразио задовољство сусретом са начелником Видићем, са којим је, како је рекао, био саборац у скупштинским клупама Народне скупштине Републике Српске.

-То говори да смо тамо исправно радили посао који су људи вредновали и данас се састајемо као начелник и градоначелник. Разговарали о инфраструктурним, комуналним и другим проблемима, али и једној врсти недостајуће подршке институција Републике Српске.

Станивуковић је навео да све што раде у локалним заједницама је огромна жеља да покажу да сви политичари као начелници и градоначелници нису исти.

-Желимо показати да радом можемо другачије, транспаретно, да можемо срдачније, топлије према грађаним. Важно је да оно што желимо радити у нашим локалним заједницама буде детерминанта оног што хоћемо урадити на територији Републике Српске јер сви наши градови и општине морају бити институционално повезани-, изјавио је Станивуковић.

Станивуковић је изразио очекивање да ће начелник Видић ускоро посјетити Бања Луку када ће се конкретизовати сарадња на пољима економије, спорта, културе али и по другим значајним питањима.

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41