+387 53 610 116

Вијести

У БРОДУ ОБИЉЕЖЕН ДАН ПОЛИЦИЈЕ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 4 Aprila, 2022 у 13:40

img

Служењем молитвеног помена испред Полицијске станице Брод и одавањем почасти погинулима, данас су обиљежени Дан полиције Републике Српске и 30 година рада Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Испред спомен плоче код зграде Полицијске станице Брод, данас је одана дужна почаст дванаесторици полицајаца погинулим у протеклом рату и обиљежен Дан полиције Републике Српске. Поред породица погинулих полицајаца, активних и пензионисаних припадника Полицијске станице Брод, општинског руководства, Борачке организације, помену су присуствовали и представници других организација, установа и предузећа бродске општине и грађани.

Замјеник командира ПС Слађан Ћорић, честитајући Дан полиције свим припадницима Министарства унутрашњих послова Републике Српске, рекао је да припадници ПС Брод успјешно извршавају постављене задатке и дјелују на заштити личне и имовинске сигурности свих грађана. Такође, нагласио је да се посебно поштовање на овај дан мора одати погинулим полицајцима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске.

Честитајући Дан полиције РС, начелник општине Брод Зоран Видић, рекао је да је полиција заједно са ВРС стварала и одбранила Републику Српску. „Након рата, полиција, односно Министартво унутрашњих послова наставило је бригу о нашој личној и националној безбједности. То морамо поштовати и са свих нивоа властити пружати подршку како би припадници полиције лакше обављали своје задатке“, поручио је начелник Видић.

Након молитвеног помена, који је служио свештеник Бранко Јокић, вијенце код спомен обиљежја, положиле су породице погинулих, замјеник командира ПС Слађан Ћорић са сарадницима, начелник општине Зоран Видић са предсједником скупштине општине Брод Александром Крушкоњићем, делегација Борачке организације, представници општинске Организације за тражење заробљених бораца и несталих цивила и остали грађани.

Извор - више о овоме прочитајте на информативном порталу Радио Брода

news
ОСАМ ГОДИНА САРАДЊЕ СА ОМЛАДИНСКОМ БАНКОМ

У оквиру програма, Омладинска банка Брод, коју партнерски подржавају општина Брод и Фондација Мозаик, у понедељак 27. 11. 2023. године у сали за састанке општине Брод, презентацијом реализованих пројеката у…

28.11.2023 14:08

news
ЈАВНЕ РАСПРАВЕ О БУЏЕТУ ЗА 2024. Г. И РЕБАЛАНСУ БУЏЕТА ЗА ТЕКУЋУ ГОДИНУ

Обавјештавају се привредна друштва, привредници, заинтересована лица, грађани, научна и стручна јавност да ће се, поводом Ребаланса буџета Општине Брод за 2023. годину и Буџету Општине Брод за 2024. годину,…

27.11.2023 13:42

news
ПЕДИЈАТAР У ДОМУ ЗДРАВЉА

У току је регистрација пацијената у педијатријски тим за оне који су регистровани у другим локалним заједницама.

27.11.2023 09:18