+387 53 610 116

Вијести

УСПЈЕШНО ОДРЖАНА УЛИЧНА ТРКА НА 5 КИЛОМЕТАРА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 9 Februara, 2022 у 08:56

Добра посјећеност, лијепо вријеме и бројни познати атлетичари су обиљежили 2. Бродску уличну трку одржану у недељу 24.10.2021. године. Трку на 5 километара први су завршили Мирко Мауна из Сремске Митровице и Луциа Кимани из БиХ, поријеклом из Кеније. Од бродских тркача, на стази од пет километара најбоље вријеме остварио је Ђорђе Ћерић који је заузео четврту позицију.

Мауна је дионицу претрчао у времену 0:15:44, испред  Млађена Самарџића  атлетичара АК „Маратон“ из Брчког и Жарка Јовановића из Модриче. У женској конкуренцији, Луциа Кимани дистанцу од 5 километара истрчала је за 19 минута и 11 секунди. Друго мјесто припало је Мишел Врховац ,док је трећу позицију заузела Биљана Бурсаћ.

Велику пажњу изазвале су дјечије трке у којима је учествовало око 300 дјеце до 14 година. Трке су биле организоване у 4 групе по узрасту, а свим малишанима су обезбјеђени поклони за учествовање. Пригодне поклоне су обезбиједили општина Брод и ЈУ Туристичка организација.

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да је свака спортска манифестација значајна за локалну заједницу; посебно када на једном мјесту окупи 400 учесника, као што је овдје случај: „Овдје су такмичари из цијеле Републике Српске и БиХ, а посебно богатство овог спортског дана су трке за најмађе које је пратио импозантан број посјетилаца. Општина је ту да подржи овакве спортске догађаје и у будућности“.

Организатори, општинска Туристичка организација, су се потрудили да публика буде анимирана како музиком (DJ) тако и презентацијом вјештина чланова карате клуба „Полет“, атлетског клуба „Астера“, клуба реалног аикидо-самоодбране „Брод“ и Физио центра. Иако тек друга по реду, Бродска улична трка с разлогом постаје још један значајан спортски догађај по коме ова локална заједница постаје препознатљива на алтетској мапи Републике Српске и региона.

Извор: Радио Брод

news
РАДНИ САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МАГ-а И ОПШТИНЕ БРОД

Представници Општине Брод и представници Међународне организације за деминирање терена (МАГ) данас, 22. априла су одржали састанак са циљем прикупљања информација о ефектима деминирања терена на подручју општине. „Ово ће…

22.04.2024 13:02

news
ЂАЦИ У АКЦИЈИ ЗА ЧИСТИЈИ И ЉЕПШИ БРОД

Поводом 22. априла, Свјетског дана планете Земље Општина Брод је у сарадњи са Туристичком организацијом општине Брод, Јавним комуналним предузећем „КОМВОД“ а.д. Брод и све три школе са бродске општине…

22.04.2024 11:26

news
БРОД ПО ПРВИ ПУТ ДОМАЋИН МЕЂУНАРОДНОГ СЕМИНАРА АИКИДО САМООДБРАНЕ

Представљањем учесника, извођењем химне Републике Српске, додјелом признања, те загријавањем данас у 11 часова у Спортско-културном центру у Броду почео је Међународни семинар аикидо самоодбране. Организатор и домаћин VIII Међународног…

20.04.2024 14:05