+387 53 610 116

Вијести

УСПЈЕШНО ОДРЖАНА УЛИЧНА ТРКА НА 5 КИЛОМЕТАРА

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 9 Februara, 2022 у 08:56

img

Добра посјећеност, лијепо вријеме и бројни познати атлетичари су обиљежили 2. Бродску уличну трку одржану у недељу 24.10.2021. године. Трку на 5 километара први су завршили Мирко Мауна из Сремске Митровице и Луциа Кимани из БиХ, поријеклом из Кеније. Од бродских тркача, на стази од пет километара најбоље вријеме остварио је Ђорђе Ћерић који је заузео четврту позицију.

Мауна је дионицу претрчао у времену 0:15:44, испред  Млађена Самарџића  атлетичара АК „Маратон“ из Брчког и Жарка Јовановића из Модриче. У женској конкуренцији, Луциа Кимани дистанцу од 5 километара истрчала је за 19 минута и 11 секунди. Друго мјесто припало је Мишел Врховац ,док је трећу позицију заузела Биљана Бурсаћ.

Велику пажњу изазвале су дјечије трке у којима је учествовало око 300 дјеце до 14 година. Трке су биле организоване у 4 групе по узрасту, а свим малишанима су обезбјеђени поклони за учествовање. Пригодне поклоне су обезбиједили општина Брод и ЈУ Туристичка организација.

Начелник општине Брод Зоран Видић истакао је да је свака спортска манифестација значајна за локалну заједницу; посебно када на једном мјесту окупи 400 учесника, као што је овдје случај: „Овдје су такмичари из цијеле Републике Српске и БиХ, а посебно богатство овог спортског дана су трке за најмађе које је пратио импозантан број посјетилаца. Општина је ту да подржи овакве спортске догађаје и у будућности“.

Организатори, општинска Туристичка организација, су се потрудили да публика буде анимирана како музиком (DJ) тако и презентацијом вјештина чланова карате клуба „Полет“, атлетског клуба „Астера“, клуба реалног аикидо-самоодбране „Брод“ и Физио центра. Иако тек друга по реду, Бродска улична трка с разлогом постаје још један значајан спортски догађај по коме ова локална заједница постаје препознатљива на алтетској мапи Републике Српске и региона.

Извор: Радио Брод

news
ПРИВРЕДНИ САВЈЕТ РАЗМАТРАО ПРИЈЕДЛОГ БУЏЕТА ОПШТИНЕ

У уторак 5. децембра одржана је редовнa сједница Привредног савјета општине Брод.

06.12.2023 11:16

news
СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ 15. ДЕЦЕМБРА

Поред Буџета за наредну годину, на одборничким клупама ће се наћи још низ веома важних тачака попут продаје земљишта у улици Крајишких бригада намјењеног за изградњу пословног комплекса

04.12.2023 12:47

news
КВАР НА СИСТЕМУ ДАЉИНСКОГ ГРИЈАЊА

Из ЈКП “Ковод” Брод је стигло обавјештење о привременом прекиду гријања корисника који су везани за топлотну станицу у Спортском центру. Данас се десио квар на топлотној станици која грије…

30.11.2023 13:19