+387 53 610 116

Вијести

УСПЈЕШНО ИЗВЕДЕНА ВЈЕЖБА „ВАТРЕНИ ОГАЊ“

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 29 Aprila, 2024 у 17:51

Професионална ватрогасно-спасилачка јединица Брод је у сарадњи с општинском организацијом Црвеног крста данас успјешно извела показну ватрогасну вјежбу „Ватрени огањ“. Вјежба је реализована у просторијама и испред зграде Пошта Српске, Радна јединица Брод.

Бродски ватрогасци су демонстрирали претраживање, евакуацију и збрињавање повријеђених у просторијама поште, те гашење пожара на самој згради. Процедуре око збрињавања повријеђених показали су волонтери Црвеног крста.

„Примарни задатак екипе Црвеног крста Брод огледао је у пружању прве медицинске помоћи учесницима у вјежби приликом ситуације стварног повређивања у току извођења вјежбе, затим  у самој вјежби, симулација збрињавања повриђених лица до Дома здравља у Броду, казао је Илија Сељаковић, секретар Општинске организације ЦК Брод. 

Старјешина Професионалне ватрогасно-спасилачке јединице Брод Миле Вукман казао је да је циљ вјежбе да се запослени у Поштама Српске упознају са процедурама евакуације у случају пожара.

„Ове године смо изабрали да објекат Пошта Српске буде локација на којој ће се вјежба извести. Битно је да особље буде упознато са процедурама евакуације у случају пожара или било које друге незгодне ситуације“, казао је Вукман.

Он је додао да се вјежба организује у складу са годишњим планом и програмом стручног оспособљавања и усавршавања ватрогасаца-спасилаца за 2024. годину на коју је Министарство унутрашњих послова дало сагласност.  

„У вјежби је учествовало осам ватрогасаца, два навална возила. Мислим да је вјежба успјешно реализована и до краја године остаје нам још једна вјежба на води“, истакао је Вукман. 

news
ЗАЈЕДНИЧКИМ ПРОЈЕКТОМ ОПШТИНЕ БРОД И ГРАДА ДЕРВЕНТА 40 ДОМАЋИНСТАВА ДОБИЛО ПИТКУ ВОДУ

Мјештани Доњег Вишњика од прије неколико дана и званично имају могућност прикључка на водоводну мрежу. Изградњом крака од око осам километара питка вода је доведена до 40 домаћинстава. Ријеч је…

29.05.2024 09:49

news
ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ФИНАНСИРАЊЕ БИЗНИСА МАРГИНАЛИЗОВАНИХ ГРУПА ЖЕНА

Општина Брод расписала је Јавни позив за финансирање бизниса маргинализованих група жена за дод‌јелу бесповратних средстава из средстава Фонда за предузетништво маргинализованих група жена насталог удруженим средствима из буџета општине…

24.05.2024 11:16

news
НАЦРТ СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОПШТИНЕ БРОД ЗА ПЕРИОД ОД 2022.-2028. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је на 38. редовној сједници одржаној у сриједу, 22. мај 2024. године усвојила Нацрт Стратегије развоја општине Брод за период 2022.-2028. година. Нацрт можете преузети на овом…

23.05.2024 11:41