+387 53 610 116

Вијести

УСВОЈЕНИМ ПРИЈЕДЛОГОМ ПОВЕЋАНА БУЏЕТСКА СРЕДСТВА ЗА 16,16 %

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 29 Jula, 2022 у 12:00

Скупштина општине Брод на данашњем 18. редовном засједању, између осталог, усвојила је Приједлог ребаланса буџета. Тиме су буџетска средства за 2022. годину повећана 16,16 одсто.

Начелник општине Брод Зоран Видић, вјерује у остварење амбициозно зацртаног буџетског плана. Он је навео да је ребаланс на неки начин изнуђен јер је дошло до повећања прихода по основу индиректних пореза и субвенције Владе Републике Српске од прије три мјесеца. -Поред тога, морали смо радити одређена реалоцирања буџетских средстава како би повећали средства за пољопривреду, за младе брачне парове, за финансирање бесплатног улаза на Градске базене за наше најмлађе суграђане -, навео је Видић.

С друге стране, у опозицији сматрају да већу помоћ из буџета треба усмјерити у реални сектор и развој пољопривреде. Боро Радовановић шеф клуба одборника опозиционог СНСД-а, истиче да су добили обећања извршне власти да ће њихове сугестије бити реализоване кроз  реалокације буџетских средстава. -Сматрамо да је изражена и повећана јавна потрошња, повећање бруто плата запослених у јавном сектор. Става смо да је то потребно због законских измјена о повећању цијене рада, али не у овој мјери-, рекао је Радовановић.

Одборници су прихватили и приједлог Закључка о усвајању нацрта Интегралног програма капиталних инвестиција општине Брод за наредне двије године. Дугорочно гледано, оцјењује начелник Видић, за ово је потребан консензус свих политичких актера, да се дефинишу  потребе Брода и успостави континуитет реализације одређених пројеката.

Након усвајања низа тачака које су се односиле на одређена кадровска рјешења у надзорним и управним одборима у установама и предузећима, у наставку засједања Скупштина је прихватила приједлог Плана за измирење неизмирених обавеза пренесених из претходног периода, Информације о водоснабдијевању и квалитети воде  за период 01.01-30.06.2022. године, и о спроведеном конкурсу за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза у стамбену зграду.

news
БОЛ ПОРОДИЦА ПОГИНУЛИХ НЕ ЈЕЊАВА НИ 32 ГОДИНЕ НАКОН ПОГИБИЈЕ

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа на спомен-обиљежју погинулим борцима одбрамбено-отаџбинског рата у дворишту Основне школе „Свети Сава“ данас је обиљежен 3. март – дан почетка агресије на општину…

03.03.2024 14:06

news
БОРАЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОПШТИНЕ БРОД ПОЗИВА НА ОБИЉЕЖАВАЊЕ 3. МАРТА

Поштовани, У знак сјећања и отимања од заборава истине о страдању српског народа, 3. март Борачка организација обиљежава као датум од значаја за општину Брод и Борачку организацију. Позивамо Вас…

02.03.2024 12:32

news
РЕТРОСПЕКТИВА УСПЈЕШНЕ САРАДЊЕ ОПШТИНЕ БРОД, ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ И ФОНДАЦИЈЕ "МОЗАИК"

Недавно је у Сарајеву одржана Годишња конференција Фондације „Мозаик“ на тему „Будућност БиХ: Изазови и развојне стратегије у глобално промјењивом контексту“. Општину Брод су заступали Вања Николић, шеф кабинета начелника…

01.03.2024 13:24