+387 53 610 116

Вијести

УСВОЈЕНИМ ПРИЈЕДЛОГОМ ПОВЕЋАНА БУЏЕТСКА СРЕДСТВА ЗА 16,16 %

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 29 Jula, 2022 у 12:00

img

Скупштина општине Брод на данашњем 18. редовном засједању, између осталог, усвојила је Приједлог ребаланса буџета. Тиме су буџетска средства за 2022. годину повећана 16,16 одсто.

Начелник општине Брод Зоран Видић, вјерује у остварење амбициозно зацртаног буџетског плана. Он је навео да је ребаланс на неки начин изнуђен јер је дошло до повећања прихода по основу индиректних пореза и субвенције Владе Републике Српске од прије три мјесеца. -Поред тога, морали смо радити одређена реалоцирања буџетских средстава како би повећали средства за пољопривреду, за младе брачне парове, за финансирање бесплатног улаза на Градске базене за наше најмлађе суграђане -, навео је Видић.

С друге стране, у опозицији сматрају да већу помоћ из буџета треба усмјерити у реални сектор и развој пољопривреде. Боро Радовановић шеф клуба одборника опозиционог СНСД-а, истиче да су добили обећања извршне власти да ће њихове сугестије бити реализоване кроз  реалокације буџетских средстава. -Сматрамо да је изражена и повећана јавна потрошња, повећање бруто плата запослених у јавном сектор. Става смо да је то потребно због законских измјена о повећању цијене рада, али не у овој мјери-, рекао је Радовановић.

Одборници су прихватили и приједлог Закључка о усвајању нацрта Интегралног програма капиталних инвестиција општине Брод за наредне двије године. Дугорочно гледано, оцјењује начелник Видић, за ово је потребан консензус свих политичких актера, да се дефинишу  потребе Брода и успостави континуитет реализације одређених пројеката.

Након усвајања низа тачака које су се односиле на одређена кадровска рјешења у надзорним и управним одборима у установама и предузећима, у наставку засједања Скупштина је прихватила приједлог Плана за измирење неизмирених обавеза пренесених из претходног периода, Информације о водоснабдијевању и квалитети воде  за период 01.01-30.06.2022. године, и о спроведеном конкурсу за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза у стамбену зграду.

news
РЕСЕРТИФИКАЦИЈА „ПОВОЉНОГ ПОСЛОВНОГ ОКРУЖЕЊА“

Посједовање БФЦ сертификата, домаћим и страним инвеститорима, јасно указује да локална заједница спада у ред оних са повољним пословним окружењем, односно да је у економском и правном смислу сигурна за…

02.10.2023 06:28

news
УСПЈЕШНО СПРОВЕДЕНА АКЦИЈА: ПРИКУПЉЕНО 74 ДОЗЕ КРВИ

У петак 29. септембра је одржана трећа овогодишња акција добровољног даривања крви (ДДК). Овом активношћу започело је обиљежавање „Октобарских свечаности слободе Брод 2023“.

02.10.2023 06:21

news
ПРОГРАМ ОДРЖАВАЊА "ОКТОБАРСКИХ СВЕЧАНОСТИ СЛОБОДЕ"

Поводом предстојећих значајних датума општине Брод, позивамо све грађане, свих узраста, да се учешћем у одабраним активностима, придруже обиљежавању и прослави овогодишњих “Октобарских свечаности слободе”. Р/Б Назив манифестације Вријеме одржавања…

29.09.2023 06:22