+387 53 610 116

Вијести

УСВОЈЕНИМ ПРИЈЕДЛОГОМ ПОВЕЋАНА БУЏЕТСКА СРЕДСТВА ЗА 16,16 %

Аутор: Зорица Кнежевић | Ажурирано: 29 Jula, 2022 у 12:00

Скупштина општине Брод на данашњем 18. редовном засједању, између осталог, усвојила је Приједлог ребаланса буџета. Тиме су буџетска средства за 2022. годину повећана 16,16 одсто.

Начелник општине Брод Зоран Видић, вјерује у остварење амбициозно зацртаног буџетског плана. Он је навео да је ребаланс на неки начин изнуђен јер је дошло до повећања прихода по основу индиректних пореза и субвенције Владе Републике Српске од прије три мјесеца. -Поред тога, морали смо радити одређена реалоцирања буџетских средстава како би повећали средства за пољопривреду, за младе брачне парове, за финансирање бесплатног улаза на Градске базене за наше најмлађе суграђане -, навео је Видић.

С друге стране, у опозицији сматрају да већу помоћ из буџета треба усмјерити у реални сектор и развој пољопривреде. Боро Радовановић шеф клуба одборника опозиционог СНСД-а, истиче да су добили обећања извршне власти да ће њихове сугестије бити реализоване кроз  реалокације буџетских средстава. -Сматрамо да је изражена и повећана јавна потрошња, повећање бруто плата запослених у јавном сектор. Става смо да је то потребно због законских измјена о повећању цијене рада, али не у овој мјери-, рекао је Радовановић.

Одборници су прихватили и приједлог Закључка о усвајању нацрта Интегралног програма капиталних инвестиција општине Брод за наредне двије године. Дугорочно гледано, оцјењује начелник Видић, за ово је потребан консензус свих политичких актера, да се дефинишу  потребе Брода и успостави континуитет реализације одређених пројеката.

Након усвајања низа тачака које су се односиле на одређена кадровска рјешења у надзорним и управним одборима у установама и предузећима, у наставку засједања Скупштина је прихватила приједлог Плана за измирење неизмирених обавеза пренесених из претходног периода, Информације о водоснабдијевању и квалитети воде  за период 01.01-30.06.2022. године, и о спроведеном конкурсу за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза у стамбену зграду.

news
ПРЕДЛОЖЕНА РАНГ ЛИСТА ПОБЈЕДНИКА КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈУРЕЂЕНИЈЕГ ДВОРИШТА, БАЛКОНА И УЛАЗА СТАМБЕНЕ ЗГРАДЕ 2024. ГОДИНЕ

Скупштина општине Брод је 31. маја 2024. године расписала Јавни конкурс за избор најуређенијег дворишта, балкона и улаза стамбене зграде. На конкурс су до 1. јула пристигле укупно 32 пријаве,…

15.07.2024 13:10

news
НАРЕДНА СЈЕДНИЦА СО БРОД ЗАКАЗАНА ЗА 29. ЈУЛ

На данас одржаном колегијуму договорено је да наредна 40. редовна сједница Скупштине општине Брод буде одржана у понедјељак, 29. јула са почетком у 9:00 часова у сали Скупштине општине (зграда…

15.07.2024 09:41

news
СЛАВА СЕЛА ПОНОВО ОКУПИЛА БРОЈНЕ ПОЛОЈЧАНЕ

Литургијом у храму посвећеном Светим апостолима Петру и Павлу, чином освећења славског колача, свечаном литијом око храма и народним весељем данас је у Полоју прослављена слава села – Павловдан. Премда…

13.07.2024 16:50