+387 53 610 116

Вијести

УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НАЈУСПЈЕШНИЈИМ СПОРТИСТИМА ОПШТИНЕ БРОД У 2023. ГОДИНИ

Аутор: Maja Mitrović | Ажурирано: 29 Januara, 2024 у 08:58

У склопу завршнице 45. Моцарт поноћног турнира у малом фудбалу Брод 2024 синоћ је у Спортско – културном центру одржана манифестација Избор најбољих спортиста и спортских организација општине Брод за 2023. годину.

Најбољима у спорту проглашени су Клуб малог фудбала "Брод", атлетичар Ђорђе Ћерић, кошаркаш Урош Обрадовић, те Мика Зечевић, предсједник Клуба малог фудбала "Брод" и Омладинског фудбалског клуба "Полет 1926".

Клуб малог фудбала „Брод“ је основан 2005. године. У свом саставу има двије узрасне селекције које наступају на такмичењима у оквиру Фудбалског савеза РС. Први тим клуба се у такмичарској 2022/23. године такмичио у Другој футсал лиги РС и на крају првенства заузео је високо 3. мјесто, док је у КУП такмичењу дошао до осмине  финала.

У сезони 2023/24. године, клуб наставља такмичење у оквиру Друге футсал лиге у којој на крају полу-сезоне тренутно заузима 1. мјесто и јесењи је првак овог такмичења.

"Добити признање свог града значи пуно и велико хвала свима који су препознали наше резултате. Први смо у Другој лиги и надамо се да ћемо ту остати до краја и ући у Прву футсал лигу Српске“ рекао је Драган Сремац, члан Клуба малог фудбала 'Брод'."

За најбољег спортисту прошле године проглашен је атлетичар Ђорђе Ћерић. Трчањем се бави шест година и члан је атлетског клуба „Борац“ Бања Лука од 2021. године, до 2021. године је био члан атлетског клуба Сарајево.

У протеклој, 2023. години, Ђорђе је оборио личне рекорде у дисциплинама: 3 000 метара, 5 000 метара, 10 000 метара и 21 километар. С атлетским клубом „Борац“ у 2023. години, обезбиједио је наступ на Клупском првенству Европе које ће се одржати у Португалији.

Поред тога, освајао је прва мјеста на тркама широм Босне и Херцеговине и региона.

„Признање је мотивација за будући рад и показује да се труд и залагање исплати“, рекао је Ђорђе и додао да ће наставити да тренира како би оправдао повјерење које му је указано.

Међу најбољим појединцима у спорту у 2023. години проглашени су и Драган Сремац, играч Клуба малог фудбала "Брод" и Данијел Јовичић, члан Омладинског рукометног клуба "Сава".

Добитник награде за најперспективнијег младог спортисту 2023. године је Урош Обрадовић, члан Кошаркашког клуба "Брод".

Као капитен и најбољи стријелац један је од најзаслужнијих за резултат селекције пионира у сезони 2022/23 и пласман у међу осам најбољих екипа у РС. У регуларном дијелу сезоне имао је  просјек преко 30 кошева  по утакмици, што је у овом узрасту несвакидашњи статистички податак.

Најбољи је стријелац укупно КК „Брод“ и оно што је најбитније Урош има правилан приступ тренинзима и однос према клубу  те представља нашу општину у најбољем свјетлу, у сваком  смислу те има све што један спортиста треба да има.

„Признање ми много значи јер Брод заиста има много перспективних спортиста. У овом спорту сам дуго, тако да је кошарка дио мог живота“, казао је петнаестогодишњи Урош Обрадовић.

Међу најперспективнијим младим спортистима општине Брод у 2023. години нашли су се и Теодора Дуроња, члан Карате клуба "Полет" и Стефан Илић, члан Клуба аикидо самоодбране "Брод".

Признање за најуспјешнијег спортског радника у 2023. години отишло је у руке Мике Зечевића, предсједника Клуба малог фудбала „Брод“ и Омладинског фудбалског клуба „Полет 1926“.

Зечевић је спортски радник и  активиста. На финкцији предсједника Клуба малог фудбала „Брод“ допринио је развоју клуба и остварењу постигнутих резултата. Осим организације рада клуба, помогао је и финансијској стабилизацији клуба кроз разне донације.

Упоредо обавља и функцију предсједника Омладинског фудбалског клуба „Полет 1926“ Брод у коме је такође дао велики допринос у организацији и стабилизацији, те побољшању резултата овог спортског колектива.

Мика Зечевић кроз донације помаже и осталим спортским организацијама и индивидуалним спортистима са подручја наше општине.

„Срећан сам због награде. Волим спорт, волим Брод, волим да се максимално дајем за развој спорта. Ово ми је највећа награда за сав мој претходни рад. Желим да се захвалим локалној заједници која нас подржава у свему томе као и свом тиму, односно колегама, другарима који су се као и ја укључили, јер без њих не би се све ово могло, мислим на Полет, клуб малог фудбала, Поноћни турнир и све друге клубове“, изјавио је Зечевић након додјеле признања.

Награде спортистима је уричио начелник општине Брод Зоран Видић који је истакао да "само истинска љубав према спорту може да донесе резултате у континуитету".

„Као што полако Поноћни турнир, уз помоћ организатора, враћа стари сјај, тако и самим чином додјеле награда спортистима за претходну годину пред много људи, шаљемо поруку да се труд исплати, да вриједи тренирати“, казао је Видић.

Он је додао да се на овај начин „шаљу и поруке другој дјеци да тренирају, да се баве спортом и тако доприносе развоју локалне заједнице“.

За значајан допринос у развоју спорта и спортских потенцијала општине захвалнице су добили Фудбалски клуб „Задругар“ из Сијековца, Одбојкашки клуб „Брод“ и Гимнастички клуб „Астера“.

news
ВРЕЉАНИ ОДАЛИ ПОЧАСТ СВОЈИМ ХЕРОЈИМА

Мјештани Врела нису заборавили своје јунаке и њихову жртву у протеклом рату, па је данас, на славу села, Светог архангела Гаврила служен помен-парастос и положени вијенци на спомен-обиљежју у дворишту…

26.07.2024 11:39

news
НИСУ ЗАБОРАВЉЕНИ: СЛУЖЕН ПОМЕН-ПАРАСТОС СТРАДАЛИМА У ОСЛОБОЂЕЊУ ЗБОРИШТА

„Традиција, част и служење српском роду преноси се са кољена на кољено. Да не би изгубили себе морамо чувати сјећање на борбу наших родитеља, дједова, предака…“, поручено је између осталог…

23.07.2024 12:47

news
МОЛИТВОМ И ПОЛАГАЊЕМ ВИЈЕНАЦА ПОРЕД СПОМЕНИКА ПОГИНУЛИМ БОРЦИМА ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА ЛИЈЕШЋА

Служењем парастоса, паљењем свијећа и полагањем цвијећа поред спомен-обиљежја Лијешћани су данас одали почаст погинулим борацима Војске Републике Српске (ВРС) и обиљежили Дан ослобођења овог села у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату.…

19.07.2024 13:23